Bouw parkeergarage en mobiliteitshub Weezenlanden-Noord gaat jarenlange verkeershinder veroorzaken

Luttenbergstraat word 2 a 3 jaar afesloten
Luttenbergstraat word 2 a 3 jaar afesloten
Foto: Google Maps

De bouw van de parkeergarage en mobiliteitshub onder het parkeerterrein van het provinciehuis gaat voor veel verkeershinder zorgen. De parkeergarage, eerst gepland onder de nieuwbouw Weezenlanden-Noord wordt verplaatst onder de Luttenbergstraat en parkeerterrein van het provinciehuis. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het gebied wordt aangesloten bij de huidige vernieuwing van de Kop van Assendorp.

Er wordt inmiddels fiks gebouwd in het nieuwbouwcomplex Weezenlanden-Noord en er komt nog veel meer. Onlangs is besloten dat er meer appartementen komen dan aanvankelijk bedoeld. Dit heeft grote gevolgen voor het hele project. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de parkeergarage met mobiliteitshub onder het bouwcomplex zou komen.

De bouw van de woningen aan de Luttenbergstraat is gepland voor 2027 en ook wordt dan begonnen met de mobiliteitshub en daarmee wordt de Luttenbergstraat afgesloten. Er wordt dan een parkeergarage gemaakt voor ruim 450 parkeerplekken ondergronds en bovengronds 80 plekken. De mobiliteitshub in de parkeergarage is bedoeld om automobilisten over te laten stappen op deelvervoer, zoals deelfietsen, deelbrommers of het openbaar vervoer. Daarbij komt de inrit van de megaparkeergarage aan de Luttenbergstraat en wordt het snelheidsregime teruggebracht naar dertig kilometer én de weg wordt met drie meter versmald naar zes meter.

Het grote voordeel van de verplaatsing van de parkeergarage is dat de woningen sneller gebouwd kunnen worden en ook 85 woningen méér dan aanvankelijk beoogd. Aanvankelijk zouden de woningen en parkeergarage in 2028 worden opgeleverd, maar nu wordt het een jaar later. Daardoor wordt de Luttenberg twee a drie jaar afgesloten en dat heeft een fikse impact voor de omwonenden. Tegen die tijd is de Kop van Assendorp al helemaal aangepast. Ook heeft het gevolgen voor de buslijnen die via de Luttenbergstraat rijden.

Uiteindelijk moeten de Kop van Assendorp en Weezenlanden-Noord een gebied gaan worden.

Meer over bouwplan Weezenlanden-Noord

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen