Grootse plannen in Weezenlanden-Noord met een mobiliteitshub voor een aantrekkelijke(re) binnenstad

Foto: Explorius

De vernieuwde woonwijk Weezenlanden-Noord krijgt een mobiliteitshub waar de auto geparkeerd kan worden en met ander vervoer de reis kunnen vervolgen. Volgens wethouder Gerdien Rots is het een belangrijke stap om de binnenstad bereikbaar en aantrekkelijk te houden.

Er zijn grootse plannen voor een deze mobilteitshub. Het is de bedoeling dat (deel)auto’s er kunnen parkeren, (deel)fietsen gestald kunnen worden; maar er komt ook plek voor ontmoeting, werkplekken, een pakketkluis en openbare toiletten. Ook is er ruimte voor maatschappelijke functies zoals kleinschalige horeca, een fietsreparatieservice en mogelijk een ’to go’ supermarkt.

Wethouder Gerdien Rots zegt: ”Met de mobiliteitshub zorgen we er voor dat de binnenstad goed bereikbaar blijft. De hub speelt een essentiële rol op lange termijn. De nieuwbouw van Weezenlanden-Noord is inmiddels in volle gang. Met de hub komen er zo’n 500 parkeerplaatsen bij. Hierdoor wordt de bouw enerzijds vertraagd voor een deel van de woningen. Dit wordt echter gecompenseerd door de bouw van de sociale woningen naar voren te halen en een aantal extra sociale woningen toe te voegen aan het plan. Daarmee wordt er voor gezorgd dat nieuwe bewoners zo snel mogelijk kunnen gaan wonen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen