Het wordt spannend: hoe gaat Weezenlanden-Noord er over vijf jaar uit zien?

Het gebouw dat gebouwd gaat worden in Weezenlanden-Noord
Foto: Openbaar Belang

De firma’s Nijhuis en Exporius gaan de komende jaren de wijk Weezenlanden-Noord ontwikkelen. Het gebied tussen de rechtbank en het Almelose Kanaal gaat tegen de vlakte en er wordt opnieuw een woonwijk uit de grond gestampt. Het definitieve ontwerp is nog niet bekend.

De komende tijd gaan de plannen worden uitgewerkt om tot een mooie wijk te komen op basis van het stedebouwkundige plan van Urhahn. Er wordt rekening gehouden met de wensen van de huidige en toekomstige bewoners van de wijk. Er moet eem mix komen tussen de woningen, bewoners en voorzieningen.  Er wordt rekening gehouden met verhuismogelijkheid binnen het plan en zal de overlast tijdens de realisatie zoveel mogelijk beperkt worden.

In januari is het gebouw voor de circa 60 appartementen op de hoek van de Schuurmanstraat en de Wiecherlinckstraat getppmd. Dit appartementengebouw is ook in het plan winnende plan opgenomen. Over een paar weken wordt gestart met de verdere uitwerking van de plannen. Vervolgens moet de gemeente het stedenbouwkundig plan vaststellen en dit opnemen in een bestemmingsplan. Met Nijhuis en Explorius verwacht woonstichting Openbaar Belanf  dat de voorgenomen planning van start sloop eerste flat in 2021 gehaald kan worden. Openbaar Belang wil binnenkort met Nijhuis en Explorius de plannen gaan presenteren. Ze zullen ingaan op de planning en ook lichten zij toe op welke wijze de huidige bewoners mee kunt denken over de verdere invulling van de plannen.

Reacties

0