Raad praat over woonwijk Weezenlanden-Noord en openbare verlichting binnenstad

Weezenlanden-Noord
Weezenlanden-Noord
Foto: Rein Tuininga

De gemeenteraad praat maandag 15 oktober over de visie en randvoorwaarden van Weezenlanden-Noord en over het Lichtplan Binnenstad.

Oorspronkelijk stond het debat over de Strategische Agenda gebiedsontwikkeling Spoorzone/Hanzeland gepland, maar de gemeenteraad heeft meer tijd nodig om dit voor te bereiden. Daarom staan de onderwerpen Weezenlanden-Noord en de openbare verlichting in de binnenstad op de agenda

Weezenlanden-noord

Openbaar Belang heeft begin 2017 het college gevraagd medewerking te verlenen aan de sloop van de 180 huurwoningen in het gebied ‘Weezenlanden-Noord’ en voor het plan ter plekke minimaal 230 sociale huurwoningen te bouwen. Gemeente en woninbouwcorporatie hebben het afgelopen jaar het initiatief samen verder onderzocht. Hierbij is nadrukkelijk gekeken hoe deze ontwikkeling kan bijdragen aan de ambitie van de gemeente om de komende jaren 6000 extra woningen te bouwen. Bij het onderzoek zijn verder de ambities op het vlak van klimaatadaptatie, energietransitie en trends en ontwikkelingen voor mobiliteit en parkeren betrokken. Daarnaast is ook de relatie van de plannen tot de binnenstad bekeken. Dit proces van het afgelopen jaar heeft geresulteerd in de visie Centrum-Oost die inmiddels aan de bewoners en omwonenden is gepresenteerd.

Verlichting

De openbare verlichting in de Zwolse binnenstad is nu vooral functioneel. Door uitvoering van een nieuw lichtvisie wil het college een gastvrije entree vanaf het station creëren. Ook mooie verlichting in de aanloopstraten gaat bezoekers verleiden om de Zwolse binnenstad te bezoeken. Historische monumenten en een aantal iconen bepalen straks niet alleen het beeld van Zwolle overdag, maar ook in de avonduren. Een aantal ervan, zoals de Peperbus en Grote Kerk, worden op dit moment al uitgelicht, maar dit gebeurt nog op verschillende manieren.

Lees meer:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen