Meer sociale huur- en goedkopere koopwoningen in project de Weezen

Het project Weezenlanden-Noord
Het project Weezenlanden-Noord
Foto: De Weezen

Er is meer vraag naar kleinere woningen, speciaal voor kleinere gezinnen en alleenstaanden en daardoor verandert het projectplan de Weezen. In de flats aan de Luttenbergstraat wordt ruimte gemaakt voor extra appartementen. Hierdoor komen er meer woningen in het hele project.

Het project de Weezen in Weezenlanden-Noord gaat mee in de vaart der volkeren en er wordt versneld sociale huurwoningen gebouwd. Dit omdat de vraag groot is. Nadat Evi in rap tempo was verhuurd met 63 sociale huurappartementen wordt nu gebouwd aan fase twee dat bestaat uit zeven gebouwen met 30 koopappartementen, 23 koopwoningen en 62 huurappartementen. Naar verwachting worden de huidige flats langs de Buserstraat na de zomer al gesloopt. De leidingen en kabels worden inmiddels. Het gebouw Charlie waaraan nu wordt gebouwd is deze zomer al klaar waarin 44 huurappartementen komen. Daarna is James aan de buurt met 30 koopappartementen. Uiteindelijk moet het eerste deel in 2025 klaar zijn.

Extra woningen

Het tweede deel van het project is aangepast waarbij de hoeveelheid woningen hoger wordt omdat er veel vraag is naar kleinere appartementen. Het zijn de gebouwen langs de Luttenbergstraat die boven de mobiliteitshub komen. Er wordt wat geschoven met gebouwen, een verdieping extra om voldoende ruimte te krijgen voor voldoende vraag naar woningen. In de derde fase komen er circa 100 koopappartementen, ruim 235 sociale- en vrije sectorappartementen. Daarmee wordt in 2025 begonnen en naar verwachting is het hele project in 2029 klaar.

Ook de omgeving wordt fors aangepakt. De busroute via het Groot Wezenland verdwijnt en waar nu volop geparkeerd kan worden verdwijnen de parkeerplaatsen. Hiervoor wordt ruimte gemaakt in de mobiliteitshub. Het groot Wezenland wordt straks een klein parkje als onderdeel van de Zwolse singel. Daarnaast wordt op termijn ook de Luttenbergstraat aangepakt en gevoegd bij de ontwikkelingen in de Kop van Assendorp.

Lees meer over het project Weezenlanden-Noord

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen