Sport-Active gaat samenwerken met Diane Valkenburg

Voormalig schaatster Diane Valkenburg
Voormalig schaatster Diane Valkenburg
Foto: Sport-Active

ZWOLLE – Het Zwolse sportbureau Sport-Active gaat de samenwerking aan oud-Wereldkampioene schaatsen Diane Valkenburg. Ze gaat dit najaar schaatclinics n trainingsweekeinden verzorgen.

Momenteel houdt Sport-Active Nederland zich vooral bezig met hardlopen, wielrennen en zwemmen. ‘Gezien deze tak van sporten was het een logische keuze om ook de schaatssport in te duiken’, aldus Sport-Active eigenaar Alexander Hulleman.

 

Beter trainen

Diane Valkenburg schaatste van 2008 tot 2016 op het hoogste internationale niveau. Met de ploegenachtervolging werd zij twee maal wereldkampioen en individueel behaalde zij diverse medailles. Nadat ze stopte met schaatsen, startte Valkenburg haar bedrijf Beter Trainen. Sinds 2016 begeleid zijn als trainer en inspanningsfysioloog sporters naar hun beste prestaties, door middel van inspanningstesten, passende trainingsprogramma’s en trainingen.

Schaatsdag

Met Diane Valkenburg gaat Sport-Active Nederland nu de schaatsbaan op. Op 29 september wordt er een schaatsdag gehouden op schaatsbaan De Westfries te Hoorn, waarbij deelnemers techniekaanwijzingen krijgen van Valkenburg. Daarnaast worden de schaatsers gefilmd en komt een analyse van hun schaatsslag. Deze analyse wordt tijdens een lezing- en analysemiddag uitgebreid onder de loep genomen, onder het genot van een heerlijke lunch. In de namiddag staat er nog een specifieke droogtraining op het programma waarbij de deelnemers oefeningen krijgen die hen helpt om hun techniek te verbeteren en hun kracht te vergroten.

Schaatsweekeinde

Voor wie een heel weekend als een prof wil leven, organiseren Valkenburg en SAN een heel weekend op zaterdag 10 en zondag 11 november in Hoorn. In dit weekeinde wordt er tweemaal op de ijsbaan geschaatst, krijgen de deelnemers een techniekanalyse an de hand van filmopnames en wordt er twee keer een landtraining aangeboden. In dit weekend wordt overnacht in het naastgelegen Van der Valk Hotel. Hier staat in de morgen een goed ontbijt voor hen klaar en kunnen de deelnemers in de avond uitgebreid dineren.

Trainingskamp

Binnenkort zal bekend worden waar en wanneer het buitenlandse trainingskamp wordt gehouden. Hierbij kunnen deelnemers (zoals het Sport-Active concept) inclusief vliegtickets, verblijf en alle luxe een week lang trainen op een mooie locatie.

Organisator

Sinds 2016 organiseert Sport-Active Nederland diverse trainingen en trainingskampen in binnen- en buitenland. Zij zitten bijvoorbeeld tien keer per jaar met triatleten en wielrenners op Lanzarote. Daarnaast organiseren ze zwemtrainingskampen waarbij er vooral op techniek getraind wordt. Alexander Hulleman is zelf oud-Europees Kampioen Master zwemmen op de 800m vrij in 2009.

Op de hoogte blijven van de schaatsactiviteiten:

Lees ook: Zwembelevenis in de Wieden en Afgemat in de Vrolijkheid

Meer informatie over Sport-Active
Meer informatie over Diane Valkeburg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen