112

Samen met de politie en gemeente Zwolle de buurt veiliger maken

Het is van belang lid te worden van Burgernet
Het is van belang lid te worden van Burgernet
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – Hulpdiensten en gemeente werken samen om de stad veilig te houden. De inzet van Burgernet is van essentieel belang. Zo’n anderhalf miljoen mensen proberen met Burgernet een bijdrage te leveren aan een veilige leefomgeving. Maar dat is niet genoeg.

Het is de bedoeling dat meer mensen zich aanmelden voor Burgernet. Dat kan via www.burgernet.nl of download de gratis BurgernetApp. Al meer dan 11.000 inwoners uit Zwolle deden dit ook voor de veiligheid van de woonomgeving.

Een Burgernetlid draagt bij aan de veiligheid in uw woonomgeving. Het lid ontvangt van de politie een melding wanneer er iets gaande is in de buurt, zoals de vermissing van een kind of woninginbraak. Dit gaat via sms en spraakberichten of meldingen in de BurgernetApp. De politie vraagt dan uit te kijken en via een gratis telefoonnummer zaken te melden die opvielen.

Informatie en tips

Zo kan de politie dankzij de bijdrage van inwoners incidenten in de buurt sneller oplossen. Daarnaast ontvangt de deelnemer van Burgernet regelmatig informatie en tips om te voorkomen dat men zelf slachtoffer wordt.

Burgernet

Burgernet heeft landelijk veel succes: in ruim 10% van de gevallen leidt een Burgernetactie tot het terugvinden van een vermist persoon of het aanhouden van een verdachte. Als inwoners hebben we elkaar nodig om Burgernet ook in de gemeente Zwolle tot een succes te maken.

Meer informatie

Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.burgernet.nl. Toch nog vragen? Bel dan tijdens werkdagen met team Burgernet Oost-Nederland op 088 – 965 90 02 of mail naar [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen