Vierde zege Anna van der Breggen op muur van Huy

Anna van der Breggen zegeviert op de Muur van Huy
Anna van der Breggen zegeviert op de Muur van Huy
Foto: Eigen foto

ZWOLLE/HUY – Anna van der Breggen werd gisteren 28 jaar en deze dag vierde ze met haar vierde zege op de Muur van Huy. De midweekse klassieker liet weer eens zien hoe sterk de Zwolse is. Zondag staat de derde rit op het programma: Luik-Bastenaken-Luik.

Vorig jaar won Anna van der Breggen de trilogie door de Amstel Goldrace, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te winnen. De Amstel Goldrace won ze dit jaar niet, maar op de Muur van Huy bleek ze weer de sterkste te zijn. De Muur van Huy is en blijft een lastig obstakel: 1300 meter over 9.8 procent. Ze bleef Ashleigh Moolman en Megan Guarnier voor. Annemiek van Vleuten werd vierde.

Megan Guarnier, ploeggenote van Anna van der Breggen, reed samen met Janneke Ensing, Amanda Spratt en Pauline Ferrand-Prévot lang voorop in de finale. Op ruim tien kilometer van de meet had het kwartet nog slechts vijftig seconden voorsprong.

Achterhaald

Tijdens de tweede en laatste beklimming van ‘de Muur’ werden de vier achterhaald door het eerste peloton. Anna an der Breggen nestelde zich op 250 meter van de meet op kop en versnelde richting de streep. Pas toen ze juichend over de finish ging was ze zeker van de zege. Anna van der Breggen zegt: ”Alles komt samen aan de voet van de Muur van Huy en dan weet je dat het aankomt op de laatste beklimming. En dan is het nog best spannend want je weet niet of iemand zich heeft ingehouden en wie er nog over je heen komt.” Anna der van der Breggen ging aan en niemand achterhaalde haar.

L-B-L

Het is de derde grote zege dit jaar voor Anna van der Breggen. Ze zegevierde al in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen. Zondag is ze de te kloppen favoriet in de rit van Bastenaken naar Luik (L-B-L). De rit is 135 kilometer met vier beklimmingen, met achtervolgens de Vecquée, La Redoute, La Toche en de Saint-Nicolas.

Lees meer over het parcours van Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen 2018, en check de startlijst.

Lees ook:

Zwolse Anna van der Breggen zegeviert op Muur

Anna van der Breggen schrijft geschiedenis

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen