Unieke zwembelevenis door de Wieden bij Giethoorn

Zwemmen rondom Giethoorn.
Zwemmen rondom Giethoorn.
Foto: Sport-Active Zwolle

ZWOLLE/GIETHOORN – Wie durft het deze zomer aan: de tien kilometer ZwemChallenge Giethoorn door de prachtige Wieden? Sport-Active houdt deze zomer 25 keer een unieke zwembelevenis door dit prachtige natuurgebied.

In Nederland zijn er maar weinig tien kilometer zwemwedstrijden als  reguliere wedstrijd. Daarom houdt het Zwolse bedrijf Sport-Active Nederland unieke tien kilometer zwemtochten dwars door Natuurgebied de Wieden.

Zwembelevenis

De zwembelevenis begint in de haven van het pittoreske Belt-Schutsloot. Vandaar uit wordt de Belterwijde overgestoken. Dit meer wordt doorsneden door de N334 en is daarom in tweeën  gesplitst. Het hangt van de wind af welk meer een fikse golfslag heeft en welk meer niet. Na zes kilometer komen de zwemmers door Blauwe Hand naar de Beulakkerwijde. Via de Beukersgracht gaat het naar Giethoorn. Precies in het midden van het dorp ligt de finish.

Estafette

De zwemmers kunnen de tocht individueel als in estafettevorm afleggen. Aan het eind van het zwemseizoen wordt een klassement opgemaakt [er categorie. Dat zijn mannen en vrouwen individueel, estafette mannen en vrouwen en de gemengde teams.  Ook is het mogelijk om met meerdere personen of estafetteteams op dezelfde dag/tijd te starten. Er gaat een eigen begeleider en boot mee.

Kosten:

De kosten bedragen € 89,00 per individu/team en dat is inclusie boot en begeleiding. De data waarop de zwemtocht wordt gehouden zijn 4, 8, 11, 18, 22 en 23 juni, 2, 4, 11, 12, 18, 21, 22, 28 en 29 juli, 4, 13, 16, 20, 24 augustus, 3, 7, 10, 14, 17 september, Iedereen kan een voorkeurstijd opgeven om te starten. Dat kan om 9.00 uur, 14.00 uur en om 19.00 uur.

Meer informatie of opgeven: http://www.sport-active.nl/10km-challenge.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen