Ook GroenLinks wil van burgemeester Henk Jan Meijer weten waarom demonstratie is verboden

Sylvana Rikkert (GroenLinks) kan weer juichen
Foto: GroenLinks

GroenLinks Zwolle reageert vol ongeloof en teleurstelling over het besluit van burgemeester Henk Jan Meijer om de demonstratie tegen Zwarte Piet te verbieden. Dat het voor het tweede jaar op rij niet mogelijk blijkt te zijn om in Zwolle zo’n demonstratie vreedzaam te laten verlopen, is voor de fractie onacceptabel.

Fractievoorzitter Sylvana Rikkert “We zijn echt heel boos over het nieuws en leven mee met de demonstranten van Theater voor iedereen en Kick out Zwarte Piet. Er is veel voorbereiding gestoken in deze demonstratie en dat het op het laatste moment wordt afgeblazen is ontzettend teleurstellend. Wij vinden dat de politiek niet moet gaan over de kleur van de Piet, maar we staan wel pal voor het recht op betoging zoals dat in de Grondwet (artikel 9) is opgenomen. Fysiek geweld, of daarmee dreigen, om zo een demonstratie te voorkomen, veroordelen wij scherp.”

Gesprek

De fractie van GroenLinks stelt daarom vragen aan de burgemeester over de gang van zaken. GroenLinks wil weten waarom tot het verbod is overgegaan, wat de aard is van de signalen die de veiligheidsdriehoek heeft ontvangen en of de burgemeester zich proactief heeft ingezet om de demonstratie veilig en ordentelijk doorgang te kunnen geven. GroenLinks roept verder het college op om te helpen een gesprek op gang te brengen tussen de demonstranten en de organisatie van de intocht.

Lees ook:


 

Reacties

article
17500
Ook GroenLinks wil van burgemeester Henk Jan Meijer weten waarom demonstratie is verboden
GroenLinks Zwolle reageert vol ongeloof en teleurstelling over het besluit van burgemeester Henk Jan Meijer
https://zwolle.nieuws.nl/politiek/17500/ook-groenlinks-wil-burgemeester-henk-jan-meijer-weten-waarom-demonstratie-is-verboden/
2018-11-18T10:52:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/11/18105053/Schermafdruk-2018-11-18-10.51.16.png
GroenLinks, Henk Jan Meijer, Kick Out Zwarte Piet, pvda, Sinterklaasintocht, Sylvana Rikkert, theater voor iedereen
nieuws, Politiek