FysioZwolle Triathlon is strijdtoneel voor de finalewedstrijd van het NTB jeugd- en juniorencircuit

Zwolle is de finale van het Jeugd- en juniorencirvuit van de NTB
Zwolle is de finale van het Jeugd- en juniorencirvuit van de NTB
Foto: Pixabay

De FysioZwolle Triathlon staat in 2019 in het teken van de finalewedstrijd voor jeugd en junioren van de Nederlandse Triathlon Bond. Dat is zaterdag bekendgemaakt op het bondscongres op Papendal. Zwolle is de laatste wedstrijd in een circuit van acht wedstrijden.

FysioZwolle Zwolle heeft de afgelopen editie al ingezet op de jeugd en kwam met een jeugdwedstrijd. Dit is in lijn met het beleid van de NTB dat de jeugd een speerpunt is geworden. De NTB wil meer kinderen kennis laten maken met de triathlon. Dat wil men meer door het houden van lokale jeugdwedstrijden, zoals dit jaar in Zwolle. Ook wil triathlonbond meer  locaties waar jeugdige triathlon-enthousiastelingen structureel kunnen zwemmen, fietsen en lopen. Dit is een van de speerpunten binnen de NTB Visie 17+ en sinds begin oktober is Berteke de Jong  aangesteld als Coördinator Jeugdzaken.

Triathlons

Het bestuur van FysioZwolle Triathlon heeft de afgelopen week besloten om de organisatie op zich te nemen van de afsluitende wedstrijd van het Jeugd- en juniorencircuit. Met name omdat de jeugdwedstrijd nagenoeg vlekkeloos is verlopen met een vijftigtal triatleten. Het publiek krijgt dus in Zwolle de triatleten van de toekomst te zien. Dit talent zit ook onder meer bij triathlonvereniging Triade waar jeugdatleten zich kunnen meten met de regionale toppers.

De wedstrijdenreeks in het circuit bestaat uit zeven individuele- en twee teamwedstrijden. Het is een mix van allerhande soorten wedstrijden en formats. Van Cross Duathlon tot Mixed Team Relay en van individuele tijdrit tot ploegentijdrit. En natuurlijk ook enkele gewone triathlons. De finalewedstrijd in Zwolle belooft veel sensatie voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. De organisatie is dan ook erg blij deze wedstrijd te mogen hosten, zo staat op de site te lezen van FysioZwolle Triathlon.

Wedstrijddatum

De organisatie heeft inmiddels ook de datum van de negende editie van de FystioZwolle Triathlon bekend gemaakt. In 2019 blijft men eind september als wedstrijddatum houden. In 2019 wordt de wedstrijd gehouden op zaterdag 21 september. Vanaf 1 januari kan er weer worden ingeschreven voor de triathlon. Ook dit jaar rekent de organisatie er weer op dat alle startplekken worden vergeven en er dus bijna 1000 atleten aan de start staan. Want naast de finale van het jeugd- en juniorencircuit kan er ook worden gestart op een 1/8e en kwart triathlon.

Het jeugd- en juniorencircuit in 2019.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen