Noodroep Kootuur Boetiek over Hemelvaartsdag krijgt veel steun

Foto:

ZWOLLE – De noodroep van Kootuur Boetiek in Zwolle over het winkelsluitingsbeleid krijgt massale steun. Zij schreven op facebook een emotioneel verhaal over Hemelvaartsdag.

Wij zijn vandaag op Hemelvaartsdag helaas niet open: Want terwijl de omzetten in de Zwolse retail blijven dalen en de één na de andere winkel zijn deuren sluit, laat de vrijheid tot ondernemen in Zwolle nog steeds op zich wachten. Waar je in de dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen dagelijks werd geconfronteerd met het woord koopzondag en dit voor bijna iedere partij, agendapunt nummer 1 was, heerst er nu al weer weken complete radiostilte.

Hemelvaartsdag

Vandaag is weer zo’n dag: ‘Hemelvaartsdag’ een dag waarop vele mensen ‘vrij’ zijn, maar echt ‘vrij’ in hoe iedereen zijn dag invult zijn we in Zwolle niet. Je mag in Zwolle vandaag namelijk wel naar de bouwmarkt om wat leuks voor je interieur te shoppen, naar de stad om een broodje te eten of een bioscoopje te pakken. Maar de stad in voor een leuk shirt of lekkere parfum mag dus nog steeds niet.

Hoeissie nou?

Zeggen dat je één van de beste/gezelligste (winkel)steden bent van Nederland, terwijl er vandaag geen enkele winkel open is, is volgens ons redelijk de plank misslaan. Dus Zwolle, hoeissie nou?

Dynamisch

Want in ‘de dynamische Hanzestad Zwolle’ mag de reguliere retail vandaag niet open. Daarentegen kun je in andere steden als Amersfoort, Arnhem en Groningen vandaag wel het centrum in om te shoppen. Een oneerlijke situatie welke in een stad als Zwolle ons en andere kleine mede-ondernemers op lange termijn raakt. Zouden wij dan uit het mooie reclamefilmpje geknipt worden? Want Zwolle zeg nou zelf hoe dynamisch ben je eigenlijk?

Boete

Tot slot laten we bij deze weten dat wij uiteraard vandaag graag voor jullie klaar hadden gestaan! Maar met een waarschuwing op zak en een dreigende boete van €10.000,- boven ons hoofd, zijn we helaas genoodzaakt om vandaag dicht te blijven. Wij blijven hopen op betere tijden en hopen op vrijheid tot ondernemen voor iedereen in Zwolle. Geniet van jullie dag en hopelijk tot snel in één van onze winkels.

Een aantal reacties:

Suzanne van den Nieuwenhoff-Koning Kootuur Boetiek go for it, mijn steun hebben jullie! Die achterlijke preutse Christenunie moet maar eens hoog nodig wakker worden, we levenl niet meer in de Middeleeuwen maar in 2018!!

Marc Nijenhuis Goed verhaal. Op een dag als vandaag hadden de winkels prima open gekund. Wij zaten net een theetje te drinken in hartje centrum. Op alle mooie geveltjes en gebouwen na maakt het centrum een vrij doodse indruk. Dus bruisend…? Not at all. Not yet. Ik zat bovendien naast een meneer uit Rotterdam. Hij had eigenlijk geen idee wat hij hier vandaag kon doen, naast wandelen. Ik kon ‘t hem ook niet vertellen. Best gek…  Waarom trouwens niet eerst eens twee koopzondagen per maand? Kan iedereen eraan wennen, want dat is blijkbaar nodig. 🙂 Overigens: gek genoeg is de Action onder ons wél open. En meerdere winkels in Diezebrink. Da’s óók best gek…

Eduard Dulos Zwolle is al een slapend gereformeerd dorp.

Jan Brink Helemaal mee eens en geweldig sterk geschreven, het is te bizar voor woorden dat we onze klanten op dagen zoals vandaag naar een andere stad sturen om daar inkopen te laten doen.

Marco Sverige Als ondernemer moet je niet meer in Zwolle zijn. In een dynamische wereld en competitie van online shops is het slechtste wat je kan doen de vrijheden van ondernemers beknotten. Pak je winkel op en ga uit Zwolle als je nog geld wilt verdienen. De gemeenteraad doet niets voor je. Helaas.

IIrene Victoria Pleiter Wat raar!! ✌🏼 Als je als gemeente besluit om een Primark ten grote van een VOC schip midden in je centrum te plempen.. [dat was geen random vergelijking..😝] En het mooiste pand van de Diezestraat aan de Zara of whatever verhuurd… Dan gaat er volgens mij meer mis dan alleen ‘wanneer’ mag de winkel open… Die “meer voor minder” mentaliteit zorgt wat mij betreft écht niet voor stimulans van diversiteit & creativiteit… #jammer #helaasheid

Anne Cornelis Mee eens!! Ook voor de (kleine) horeca in de stad is het vele malen beter als de retail mee mag doen op deze dagen. Zwolle wil zich voordoen als een grote stad maar houdt er normen en waarden van een klein dorp op na. En oja, zelfs in vele kleine dorpen kun je vandaag gewoon bij de retail terecht!! Keep up the good work!!✌🏻💪🏼

Jeanneke Meijntjes-Welschen Zwolle een stad…..het wordt tijd dat Zwolle een echte stad wordt met de vrijheid voor alle ondernemers om ook op zondag e.d. open te zijn!!

Ben van Osch Nou, zolang de ‘christelijke partijen ‘ klaarblijkelijk de grootste stem hebben… denk ik dat er helaas niet veel veranderd! Ondanks dat ‘vernisje van vrijdenken’ en pretenderen dat we een wereldstad zijn (of tenminste dit naar de buitenwereld etaleren…) blijft deze politiek bekrompen en kleinburgerlijk….

Marleen Veldhuizen Eens! Zeg het ook al jaren. Tijdens de verkiezingen ook op een partij gestemd die pro koopzondag is! Ik hoop écht dat er binnenkort verandering komt. Maar ja, met CU als grootste partij…?

Rogier Oranje ChristenUnie is weer de grootste dus dat wordt weer 4 jaar geduld. Met dank ook aan voorstanders van zondagsopenstelling van winkels die te beroerd zijn om te stemmen.

Arjan Spaans We gaan deze ronde zien wat de coalitie gaat doen… Op de foto de samenvatting van het slotdebat in Zwolle maart 2018

De uitslag over de koopzondag in het slotdebat

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen