Voorjaarskermis van 25 mei tot 3 juni op de Turfmarkt

De Booster is aanwezig op de voorjaarskermis in Zwolle
De Booster is aanwezig op de voorjaarskermis in Zwolle
Foto: Pixabay

ZWOLLE – De 65e voorjaarskermis op de Turfmarkt breekt op 25 mei weer los. De kermis duurt tot en met 3 juni en er is dit jaar veel te doen.

De voorjaarskermis op de Turfmarkt blijft een unieke gebeurtenis. Het is de op een na grootste van Zwolle. De voorjaarskermis is de enige in Nederland waarvan een gedeelte van de baten bestemd is voor een goed doel: stichting De Vuurvogel. Er is dit jaar weer veel te beleven op Carnival Festival met veel populaire attracties. Zo komen de autoscooter, de breakdance, de crazy dance, een trampoline, de draaimolen en de schiettent naar Zwolle. Klapstuk is de Booster. Voor de inwendige mens is er een oliebollenkraam, de Churroskraam en kunnen panenkoeken en poffertjes worden gegeten. Onder het motto: een kermis zonder gok en spel is als een zwembad zonder water, dus ook deze spellen zijn aanwezig.

Voorjaarskermis

Er is een uitgebreid programma voor de voorjaarskermis. Op vrijdag 25 mei is de feestelijke opening met muziek van de Vuurvogel en op maandag 28 mei van 15.00 tot 17.00 wordt de geluidsarme kermis gehouden voor mensen met een beperking. Vrijdag 1 juni is het Dinodag met medewerking van Dinoland Zwolle. Verder zijn er eurodagen op 25 en 30 mei en op 3 juni.

Openingstijden

Op de vrijdagen 25 mei en 1 juni duurt de kermis van 15.00 tot 23.00 uur. Op de zaterdagen 26 mei en 2 juni opent de kermis om 12.00 uur en sluit om 23.00 uur. Zondag 27 mei en 3 juni begint de kermis ook om 12.00 uur maar gaat om 22.00 uur dicht. Van 28 mei tot en met 31 mei is de kermis open van 15.00 uur tot 22.00 uur.

Parkeren

Er kan tussen 22 mei en 4 juni niet worden geparkeerd op de Turfmarkt. De opbouw van de kermis begint dinsdagavond 22 mei na 18.00 uur. In de nacht van zondag 3 juni en maandag 4 juni begint de afbraak. Daarna is het parkeerterrein aan de Turfmarkt weer open om geparkeerd te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen