A28 lange tijd afgesloten vanwege wilde achtervolging en onderzoek naar ‘explosief’

Foto:

De A28 is tussen afslagen Nieuwleusen en Ommen is vannacht lange tijd afgesloten geweest na een wilde achtervolging door de politie. Ook is de EOD ingeschakeld. De achtervolgde is voortvluchtig.

De wilde achtervolging door de politie eindigde rond 1:30 uur tussen Nieuwleusen en Ommen, waar de achtervolgde bestuurder uit de auto sprong en er vandoor ging. De zwarte Audi van de man was lange tijd achtervolgd door politieauto’s en uiteindelijk op een rustiger stuk snelweg klemgereden. De man kon er vandoor gaan door over de andere rijbanen, tussen het voortrazende verkeer, te vluchten. Daarop is een klopjacht gestart naar de man. Er is onder meer een politiehelikopter is naar de man gezocht.

Explosief

Onderzoek van de auto leerde dat er mogelijk explosief materiaal in de auto aanwezig was en daarom werd de hele A28 in beide richtingen afgesloten. De Explosieven Opruimingsdieinst (EOD) werd opgeroepen en deed onderzoek in de auto. Pas uren later kon de A28 weer vrij worden gegeven. Het is niet bekend waarom de man in de Audi werd achtervolgd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden