Gedupeerden Dream or donate verenigd in facebookgroep

Robert-Jan Mastenbroek, alias Broer Rasta
Foto: rastakendama.n

De gedupeerden van de website Dream or Donate van Robert-Jan Mastenbroek hebben zich verenigd in de facebookgroep Gedupeerden van Dream or Donate. De crowdfundingssite is woensdag plotseling uit de lucht gehaald.

Via de website werd geld ingezameld voor publieksacties voor medische doeleinden. Mensen die een inzamelingsactie hebben opgezet vrezen dat het opgehaalde geld nooit op de goede plek terechtkomt. Oprichter Robert-Jan Mastenbroek schermt met het feit dat zijn website enkele maanden geleden gehackt is en dat hij mede daarom is genoodzaakt met de website te stoppen.

Mastenbroek zei vanmiddag op Radio 1 dat zijn site enkele maanden geleden is gehackt. De site is gemanipuleerd en ook is er ‘losgeld’ geëist tegen Mastenbroek, die zich inmiddels Broer Rasta noemt. Inmiddels heeft hij gereageerd in de richting van de gedupeerde gebruikers van zijn site en hij zegt alles te vergoeden. Hij zegt dat de hack tegen hem persoonlijk is gericht en dat hij de toegang tot de database is verloren. Toch hoeft niemand zich zorgen te maken over de gelden. Mastenbroek wil handmatig een nieuwe database gaan maken met de juiste bedragen die zijn ingezameld.

Toch geloven de gedupeerden niet dat Mastenbroek van goed wil is en hebben zich verenigd in een faceboekgroep. Inmiddels melden zich diverse mensen aan die de gedupeerden willen gaan helpen. Er zijn mensen voor  een paar honderd euro’s, maar ook tientallen duizenden euro’s de boot in gegaan. Zij vrezen niets van hun geld terug te zien.

Lees de verklaring van Robert-Jan Mastenbroek of te wel: Broer Rasta die hij schreef aan de ‘gebruikers’ of te wel gedupeerden van Dream or Donate. Maar het verhaal van Mastenbroek rammelt aan alle kanten. Ook heeft hij een van de mensen die bezig was met het inzamelen van donaties verteld hoe de inzamelingsactie een beetje is ‘op te leuken’ om zodoende het geld dat Mastenbroek aan de acties verdient te verdoezelen. Er wordt gesuggereerd dat alle geld naar de acties gaat, maar dat is niet zo. Een deel van de acties verdwijnt in de zakken van Mastenbroek, terwijl donateurs denken dat iedere euro naar de inzamelingsactie gaat.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden