Heropening Bruut na granaat aan de deurklink: niemand wil trammelant op straat

Bruut opent de deuren weer na een week dicht te zijn geweest
Bruut opent de deuren weer na een week dicht te zijn geweest
Foto: Rein Tuininga

Er drentelen wat journalisten rond de deur bij Bruut aan de Voorstraat. Eigenaar Bob Kooistra had aangekondigd vrijdagavond om 22.00 uur de deuren weer open te doen van zijn zaak waar een week geleden een granaat aan de deur werd gehangen.

Bob Kooistra moet wel anders dreigt hij financieel ten onder te gaan. Ruim een week moest hij dicht op last van burgemeester Henk Jan Meijer en ook vanavond mocht hij niet open, liet de burgervader weten. Toch doet Bob Kooistra het en hij blijft rustig onder het ‘dreigement’ vanuit het gemeentehuis. ”Niemand heeft baat bij trammelant op straat”, zegt hij.

Misgunnen

Aan een verslaggeefster van de Stentor laat hij weten dat hij geen enkel idee heeft wie de granaat aan zijn deurklink heeft bevestigd. ”Het is waarschijnlijk iemand die hem zijn zaak niet gunt”, meer kan hij er niet over zeggen. Dat Bruut niet open mag heeft te maken met de vergunningverlening. Eind mei is deze aangevraagd, maar nog niet verleend. Bij een overname geldt wel een gedoogconstructie en in die periode grijpt de gemeente niet in bij het zonder vergunning open zijn. Er mogen dan geen bijzondere gebeurtenissen gebeuren en dat gebeurde dus wel in de nacht van 10 oktober toen de granaat aan de deurklink werd bevestigd.

Veiligheid

Of en hoe de gemeente wil gaan handhaven is niet duidelijk. Na drie kwartier gingen de meeste journalisten naar huis en werd in Bruut de champagne geschonken. Op straat misgunt niemand Bob Kooistra zijn bar. Voorbijgangers knikken naar de beveiligers die buiten bij de deur staan. Ze groeten vrolijk terug. Bob Kooistra had aangekondigd extra beveiliging in te huren om alles veilig te laten verlopen. En dat gebeurde. Er klinkt geen wanklank op straat, want niemand wil trammelant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen