Bar Bruut gaat vanavond weer open; het personeel is druk bezig met de voorbereidingen

Bar Bruut aan de Voorstraat
Bar Bruut aan de Voorstraat
Foto: Rein Tuininga

Bar Bruut aan de Voorstraat gaat vanavond weer open. Hoewel de deur nog hermetisch dicht is, is het personeel is druk om de boel op orde te brengen nadat een dikke week geleden een granaat aan de deurklink werd bevestigd.

Eigenaar Bob Kooistra zei een week geleden: ”Waarschijnlijk weet half Nederland het of in ieder geval heel Zwolle, maar zoals het er nu uitziet moet Bruut inderdaad een week dicht. Los van de omzet derving , baal ik als een stekker dat we onze brute gasten moeten teleurstellen. Het heeft niet alleen effect op ons als Bruut Zwolle maar ook op de gehele voorstraat waar Bruut zich bevindt.”

Granaat

Vanavond gaat Bruut dus weer open voor het publiek. Het is nog rustig in de Voorstraat en weinig mensen maken zich zorgen. In de naastgelegen bar zitten twee meiden buiten te roken. Ze weten wat er zich heeft afgespeeld bij de bar op 10 oktober. Maar zich zorgen maken? Nee, dan doen ze niet. De bar zelf is nog dicht en het personeel is druk bezig. Twee jongens die al in een jolige bui langslopen maken zich evenmin zorgen. Dat de granaat aan de deurklink is bevestigd lijkt een incident. Het is niet bekend of dit een ‘waarschuwing’ is aan de bar was of niet. De politie zoekt nog steeds naar de dader die vrij duidelijk door de camera’s werd opgenomen en van wie de fietsroute inmiddels ook bekend is. Ondanks dat de man een explosief bij zich droeg was hij vrij rustig, is te zien op beelden van Onder de Loep van RTV Oost.

Steunbetuiging

Een man die ook voorbij komt zegt dat als de bar open gaat hij een kijkje gaat nemen. ”Eigenlijk zou heel stappend Zwolle bij Bruut naar binnen moeten gaan om steun te betuigen aan de eigenaar. En ook dat wij niet zwichten voor welke vorm van terreur dan ook. Ik vind dat als je een explosief aan een deur bevestigt dat dit een terreurdaad is. Niets meer en niets minder.”

Veiligheid

Op facebook zegt bar Bruut: De veiligheid van onze gasten, medewerkers en de bewoners van de binnenstad staat bij ons voorop, wij zijn voornemens alle nodige maatregelen te treffen. Zwolle is een mooie stad en iedereen moet zich hier dan ook veilig voelen.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen