Jan Terlouw spreekt op luchtvaartmanifestatie in Zwolle

Foto:

ZWOLLE – Het Wezenlandepark is op 23 juni de plek waar de overheid wordt opgeroepen om de alsmaar groeiende luchtvaart te stoppen en te investeren in alternatieven. De manifestatie van Landelijk Protest tegen de Luchtvaartgroei verwacht heel veel mensen in het park. Aanvang is om 13.00 uur.

Eerst is er een openingsspeech namens de organisatie. Vervolgens komen Jan Terlouw (oud-politicus/schrijver), Leon Adegeest (HoogOverijssel), Suzanne Kröger (Groenlinks) en Anna Schoemakers (Directeur Greenpeace) aan het woord. Eventuele nieuwe sprekers zullen bekend gemaakt worden op deze site. De organisatie streeft er naar om een compleet sprekersprogramma neer te zetten met politici van links en rechts en zowel bewoners als milieuorganisaties. Na de sprekers gaat men op een creatieve manier samen een rood sein uitbeelden. Dit wordt vanuit de lucht vastgelegd. Tot slot volgt er een mars door Zwolle.

Eindeloze groei

De organisatie zegt: We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart. Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

Vliegen duurder

De protestorganisatie vindt dat de groei van de luchtvaart moet stoppen, en stelt: Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg maar blijven groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart tov de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen