Watertoren bekijken: geduld is een schone zaak

Het dak is in aanbouw van de watertoren
Het dak is in aanbouw van de watertoren
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Wie de Zwolse watertoren aan de Turfmarkt van binnen wil bekijken moet geduld hebben. De wachtrij is inmiddels opgelopen tot een half uur. ”Het lijkt wel een pretpark waar je ook lang moet wachten”, zucht een van de belangstellenden.

De belangstelling voor de watertoren is groot. Een vijftal mensen staan beneden aan de voet van de toren te wachten. De veiligheidshelmen zijn uitgedeeld aan de mensen die naar boven zijn om de toren van binnen te bekijken. Een wachtrij van een half uur staat er inmiddels.

Belangstelling

Sinds tien uur zijn de deuren van de watertoren geopend voor het publiek. Iedereen die wil kan binnen kijken hoe de woningen eruit zien op een van de mooiste locaties in Zwolle. Veel belangstelling is er om er te gaan wonen. Jonge paren vergapen zich aan de plek, prominent in Zwolle met een schitterend uitzicht. Er is plek voor 21 gezinnen in de toren: zes appartementen op de onderste zes verdiepingen en vervolgens vijf verdiepingen met ieder drie appartementen.

Pretpark

Het lijkt hier wel een pretpark met zo’n lange wachtrij”, zegt een man die geduldig staat te wachten. Hij bekijkt ondertussen het dak dat ter zijner tijd op de watertoren moet worden gezet. Zijn geduld wordt, net als dat van vele anderen, flink op de proef gesteld. Vanwege de veiligheid mogen slechts een beperkt aantal mensen beginnen aan de klim naar boven. De kritieken van de mensen die naar beneden komen zijn lovend.

Huren

De planning is dat in oktober de toren helemaal klaar is en dat de eerste bewoners naar de toren kunnen verhuizen. Inmiddels is de afbouw gestart van de onderste zes verdiepingen en binnenkort gebeurt dat ook met de bovenste vijf. De laatste hand wordt gelegd aan het casco deel van deze verdiepingen. Het is inmiddels wel bekend dat de belangstelling groot is om in de watertoren te gaan wonen.

Wie belangstelling heeft om te gaan wonen in de watertoren kan mailen naar [email protected]

 

Lees alles over de Zwolse watertoren

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen