Ronald Mulder verdedigt titel 500 meter in schaatstempel Thialf

Schaatstempel Thialf Heerenveen
Foto: KNSB

Schaatstempel Thialf staat de komende dagen in het teken van het NK schaatsen. Er staat tickets voor de grote toernooien op het spel. Ronald Mulder trapt als titelverdediger op de 500 meter vanavond als eerste af.

Mulder staat aan de start met de snelste PR van alle deelnemers. Zijn 34.08 is 7-tiende sneller dan zijn tegenstander Dai Dai N’Tap. Ze starten in rit 9. De eerste start is om 18.20 uur. Michel Mulder rijdt twee ritten later tegen Jan Smeekens. Maar er staan meer snelle mannen aan de start zoals Thomas Krol, Hein Otterspeer en Kai Verbij. Gezien de beperkte beschikbaarheid van startbewijzen op de grote toerooien zal Ronald Mulder zich op het podium moeten rijden.

Grote toernooien

Het toernooi in Heerenveen is van groot belang voor de schaatsers omdat er startbewijzen te verdienen zijn voor het EK afstanden (10-12 januari in Heerenveen), de WK afstanden (13-16 februari in Salt Lake City), de WK allround en de WK sprint (beide in Hamar, 28 februari – 1 maart). Met name Salt Lake City is van belang omdat op deze supersnelle baan de persoonlijke toptijden verbeterd kunnen worden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen