Inspiratiedag over onze eindigheid

Inspiratiedag in het Domincanenklooster
Inspiratiedag in het Domincanenklooster
Foto: Domincanenklooster Zwolle

Het gesprek over ‘voltooid leven’ is niet alleen een medische of juridische kwestie voor autonome rationele individuen. Het is eerst en vooral een levensvraag, waarin mensen samen hun weg zoeken.

Daarom organiseren het Dominicanenklooster Zwolle en KBO-PCOB op 3 november, daags na Allerzielen, een inspiratiedag onder de titel Grenzeloos leven. Mede-organisatoren zijn bovendien KBO-PCOB Overijssel en de coalitie Van betekenis tot het einde.

Langer leven

We worden ouder dan ooit en de medische wetenschap kan ons langer dan ooit in leven houden. Nooit eerder in de geschiedenis moesten zoveel mensen zelf nadenken over de grens van het leven en hoe ze daarmee om willen gaan.

Maar ons levenseinde is niet alleen een medische of juridische kwestie voor autonome rationele individuen. Het is eerst en vooral een levensvraag, waarin mensen samen hun weg zoeken. Op 3 november zullen honderden mensen in het mooie Dominicanenklooster Zwolle samen denken, zingen, voelen, spelen en praten over de dood en het leven.

Arts, filosoof en columnist Bert Keizer leidt de dag in. Daarna zijn er workshops en de dag wordt afgesloten met theater en een borrel.

Medewerking van

Met medewerking van: zangeres Jos Somsen, theoloog Frits de Lange, trainer Bert Buizert, gespreksleider Marijke Wasser, verhalenverteller Kirsten Notten, KNMG-ethicus Gert van Dijk, schrijfdocent Monica Boschman, pastor Hans Schoorlemmer, dominee Nelleke Beimers, dichter Vincent Corjanus, filmer Jonathan Sipkema, Theater de Draad.

3 november 2017, van 10.00-16.30 uur. Kosten Kosten: € 25 inclusief lunch, koffie, thee | € 15 voor leden KBO-PCOB | gratis voor leden KBO-PCOB Overijssel
Kaarten zijn te bestellen via www.kloosterzwolle.nl/programma/grenzeloos-leven/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen