Stationsgebied wordt machtig mooi

De Zwolse raad heeft het Ontwikkelperspectief voor het stationsgebied vastgesteld. De gezamenlijke ambitie van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail  reikt verder dan de projecten die al zijn en worden gerealiseerd in en rond het station in Zwolle.

De projecten die al op de rol staan, zijn de busbrug waar op 30 oktober 2017 de eerste paal voor geboord is, maar ook het nieuwe busstation, de nieuwe ondergrondse fietsenstalling, passerelle (een speciale doorgang) en aanpassingen in de openbare ruimten.

Spoorzone

Volgens de samenwerkende partners in de Spoorzone zijn nieuwe investeringen, zoals de verbetering van de beide toegangen tot het station en extra parkeervoorzieningen, nodig om van het stationsgebied een uitstekend toegankelijk, veilig, comfortabel en duurzaam ov-knooppunt te maken. Een gebied dat bovendien beter aansluit op de Zwolse binnenstad en op Hanzeland.

Comfort

Verbeteringen aan de entrees van het station zowel aan de noord- als aan de zuidzijde zorgen voor meer comfort voor de reizigers en dragen bij aan een betere uitstraling. Ook is een uitbreiding en verbetering van de fietsenstallingen aan de zuidzijde gewenst. Voor het hele stationsgebied zijn er nieuwe oplossingen nodig voor het parkeren van auto’s. En de perrons voor de Kamperlijn en de Vechtdallijnen zouden net als de overige perrons overkapt moeten worden.

Veertig miljoen

Voor de nieuwe ambities is nog eens – globaal – € 40 miljoen nodig. Gedeputeerde Boerman riep tijdens de starthandeling van de bouw van de busbrug het nieuwe kabinet op om de samenwerkende partners in de Zwolse Spoorzone te ondersteunen om Zwolle en de Spoorzone uit te bouwen tot een centrum van de regio waar onderwijs, ondernemen en cultuur in nieuwe vormen samenkomen. “De Spoorzone is dan voor Noordoost Nederland de meest logische en aantrekkelijke plek voor ontmoeten en overleg, een broedplaats voor nieuwe ideeën en een goed woon- en werkgebied”, aldus Boerman.

Kijk ook op start bouw Busbrug en Eyecatcher Zwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen