Waterschap: hoog water zorgt al voor de nodige problemen en gaat nog veel meer water komen

Het sluiten van de coupures bij Holtenbroek
Het sluiten van de coupures bij Holtenbroek
Foto: Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft de zogenaamde coupures bij Holtenbroek gesloten. Een coupure is een opening in de dijk, die we bij hoogwater dichtmaken met schotbalken. De coupures zijn gesloten omdat gistermiddag het sluitpeil van +1.20 meter NAP bij de keersluis werd bereikt. Naar verwachting gaat het water in de IJssel nog flink stijgen en er zijn al problemen, vooral bij woonbootbewoners die vaak zonder natte voeten niet meer van en naar de boot kunnen.

Het Waterschap geeft wel een waarschuwing af voor hoogwatertoerisme om rekening te houden met de dijk. Dus geen auto’s op de dijk parkeren en zorgen dat de grasmat niet wordt beschadigd door honden.

Langs de dijk langs het Wezelandenpark werd vanmorgen ook al door het waterschap gepatrouilleerd. De dijk wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Ook aan het einde van de dijk zit een coupure, maar die hoeft nog niet te worden gesloten. Ook het water staat niet dusdanig hoog dat er maatregelen getroffen moeten gaan worden. Wel is het dijkje langs het Almelose Kanaal afgesloten.

De voorspelling is echter dat het water in de IJssel nog wel eens met een halve tot anderhalve meter kan gaan stijgen en dat heeft gevolgen voor Zwolle. Nu al zijn er problemen met de bewoners op het water.

Een overzicht van een wandeling op zondagmorgen langs de Weteringkade en Almelose Kanaal. Het vergt nogal wat creativiteit voor veel mensen om thuis te kunnen komen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen