De Socialrun: #meedoeniswinnen!

Foto:

ZWOLLE – De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel. Verschillende teams van acht lopers en 16 begeleiders lopen 555 kilometer in 48 uur door een groot deel van Nederland.

Start en finish locatie is in Soest (het militair oefenterrein de Vlasakkers). Om elf uur wordt er gestart en dat betekent met een minimale snelheid van 11.5 kilometer per uur dat de lopers in de loop van de avond -geschat rond de klok van negen uur- door Zwolle komen. De lopers komen vanuit Deventer via de Oldeneelallee, Wethouder Alferinkweg, Luttenbergstraat en Hanekamp naar de Vechtstraat. Via de Middelweg, Ruusbroecstraat en Pieter Steynstraat vertrekt men via de Meppelerstraatweg in de richting van Dalfsen.

De Socialrun is een sportieve teamprestatie: Meedoen is winnen! Alle lopers, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoördinatoren doen mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Met de Socialrun vestigen de teams de aandacht op dit doel én ze halen geld op. Er wordt 555 kilometer gelopen door Nederland. De route gaat tegen de klok in heel ruim rondom het IJsselmeer. Elke kilometer die wordt afgelegd kun je sponsoren voor vijf euro. De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen