Bont lint hardlopers door Berkum

Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Dat de zeges op de tien kilometer naar Ezra Kering en Tabita Gichia gingen was voor niemand een verrassing. Ook dat Hellen de Vries haar negende overwinning op de 5 kilometer kwam opeisen niet. Falco Olivier zegevierde bij de mannen op dezelfde afstand.

De Berkumloop, zoals de Salverda Berkumloop verkort heet, is immens populair, bij de hardlopers. Een bonte stoet van hardlopers rende voor de 27e keer door Berkum en de Kuyerhuislaan, wat een mooi rondje betekent. Er is altijd volop publiek en dat moedigt aan om nog eens extra gas bij te geven. Zelfs voor de allerlaatste atleten gaan de handen op elkaar en worden de aanmoedigingen geroepen.

Ezra Kering soleerde in zijn eentje naar een mooie tijd onder de dertig minuten. Kering was een klasse apart en had uiteindelijk drie minuten voorsprong op de nummer 2 Ad Sluijter en daar achter Joep Emmen. Tabita Gischia finishte overall als tweede in een schitterende tijd van 32.44. Tess Boekema liep 37 minuten rond. Ze sprintte voor wat ze waard was en wilde eigenlijk onder de 37 minuten blijven.

 

Hellen de Vries liep in 1.36 naar de zege op de vijf kilometer. Haar negende al weer in Berkum. Maar het ging niet van een leien dakje vond de frêle Zwolse, die vrijdag in het huwelijksbootje stapt. Dat was direct ook de reden van het mindere presteren. Falco Olivier had een startnummer overgenomen van iemand anders en dat leverde hem de zege op in een tijd van 16.51. Olivier had al jaren niet meer meegedaan in Berkum omdat de inschrijving zo snel vol zit, dit jaar echter stond hij aan de start en pakte dus de zege.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen