Sport- en Beweegevent 45+

Hardlopen is een van de onderdelen van de 45*-beweegmiddag
Hardlopen is een van de onderdelen van de 45*-beweegmiddag
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Tijdens de Nationale Sportweek biedt Sportservice Zwolle in samenwerking met diverse partijen en sportverenigingen een sportdag voor de 45+er in Zwolle. Kennismaken met en deelnemen aan het aanbod in de wijk staat centraal.

Binnen dit evenement staat de diverse doelgroep ‘leeftijd 45+’ centraal, waaronder ook de (kwetsbare) doelgroep die een specifiek aanbod behoeft zoals senioren, chronisch zieken of mensen met langdurige blessures. Het doel van het evenement is de doelgroep laten zien en ervaren welke sport- en beweegmogelijkheden er zijn in Zwolle Zuid passend bij hun specifieke sport- en beweegvraag. Verschillende sport- en beweegaanbieders presenteren hun activiteiten en iedereen kan hier aan deelnemen om kennis te maken en het aanbod zelf te ervaren. Er zijn diverse workshops waaronder: yoga, sportief Wandelen, running, cognitieve fitness, Seniorensport Zwolle Zuid, linedance, Walking Football. Daarnaast stellen Manege ‘t Hoefijzer en Ruitersportcentrum Zwolle hun deuren open voor geïnteresseerden. Naast deze activiteiten worden er gratis fittesten aangeboden door fysiotherapeuten, presenteren andere verengingen zoals de Bridgeclub zichzelf en zal WijZ aanwezig zijn om het uitgebreide aanbod van deze organisatie kenbaar te maken.

Bijzonder is ook de VR-installatie (Virtual Reality) die wordt opgebouwd. Mensen kunnen persoonlijk kennismaken met de bewegingsmogelijkheden die deze nieuwste technologie biedt. Ook zittend in een (rol)stoel kan deze activiteit als intensief worden ervaren.

Het belooft een uitdagende middag te worden met voor iedereen een passende activiteit. De kantine zal geopend zijn voor een hapje en een drankje en kleedkamers zijn beschikbaar voor omkleden en douchen.
De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de Siggels. Als onderdeel van voetbalvereniging v.v. SVI heeft deze stichting zich ten doel gesteld een sportieve en maatschappelijke bijdrage te leveren aan de wijk Zwolle Zuid, door middel van het aanbieden van sport voor diverse doelgroepen en het openstellen van het clubhuis voor activiteiten.

Aanmelden:
Aan deelname zijn GEEN kosten verbonden en iedereen uit Zwolle is welkom. Inschrijven kan via de website maar ook op de dag zelf. Voor meer informatie, ga naar www.nationalesportweekzwolle.nl of neem contact op via 038-4236686 of [email protected].

Het sport- en beweegevent begint op 14 september om 12.30 uur. Locatie/Accomodatie: De Siggels, IJsselcentraleweg, Zwolle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen