Vince van der Pal zwemt onder EJK richttijd

Vince van der Pal
Foto: Debby Boxum

Vince van der Pal van Swol 1894 heeft voor het eerst onder de richttijd voor de Europese Jeugdkampioenschappen gezwommen. Hij deed dat op de 50 meter vrije slag.

De Zwollenaar dook in de series met 23,27 onder de vereiste 23,34. Van der Pal zal dit op in april bij de Eindhoven Swimcup of bij het Nederlands Kampioenschap in juni nog wel minimaal moeten herhalen om daadwerkelijk aanspraak te kunnen maken op een ticket naar Boekarest in Roemeniƫ. In de finales was Van der Pal met 23,38 nipt langzamer. Het was evenwel wel goed voor een derde plaats in de eindrangschikking.

Fay Boxum

Bij de jongste junioren wilde Fay Boxum uit Zwartsluis wederom een Nederlands record zwemmen op de 200m rugslag voor 12 jarigen, maar ditmaal kreeg de Swol 1894 zwemster geduchte concurrentie van Elin Brinkhof namens WZ&PC Purmerend. Boxum begon furieus aan de rugslag en lag in een directe strijd met Brinkhof als snel een lengte voor die ze daarna baantje voor baantje moest inleveren. Uiteindelijk trok Brinkhof met 2:30,12 tegen 2:30,39 voor Boxum net aan het langste eind. Beiden wel net boven de oude toptijd. Voor Boxum betekende het wel een verbetering van de tijd in de series met ruim 6 seconden en een enorm persoonlijk record. Eerder verpulverde Fay Boxum het Nederlands jaargangrecord voor meisjes van 12 jaar. Zij deed dat in een tijd van 5.28,09 minuten op de 400 meter wisselslag lange baan. De in bloedvorm verkerende zwemster van SWOL 1894 zwom het oude juniorenrecord uit 2018 met maar liefst 7,91 seconden uit de boeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen