PEC Zwolle roept supporters op niet naar het stadion te komen voor het duel tegen RKC

Oproep PEC Zwolle: kom niet naar het stadion
Foto: PEC Zwolle

Voor PEC Zwolle staat voor morgen een belangrijk thuisduel te wachten tegen RKC uit Waalwijk. Het stadion moet vanwege de coronamaatregelen leeg blijven en dat is een ‘bittere pil’, zoals de club op facebook zegt. Maar men roept ook op om thuis te blijven.

Dat jij nu niet in het stadion mag zijn vanwege de aangescherpte coronamaatregelen maakt het wellicht nog zwaarder. Als club zijn wij nog steeds van mening dat onze supporters en wij zelf als club aan alle voorwaarden voldoen om een wedstrijd veilig te kunnen bezoeken. Daarom vinden wij het, juist nu wij jouw support beter dan ooit kunnen gebruiken, extreem teleurstellend dat het stadion leeg moet blijven.

Om problemen te voorkomen, zoals afgelopen weekeinde in diverse speelsteden, roept de club de supporters op om de wedstrijd thuis op televisie te kijken. OP sociale media zijn diverse oproepen gedaan om voorafgaande aan de wedstrijd bij het supportershome te verzamelen. We waarderen deze steun enorm, schrijft de club, maar doet de oproep om dit niet te doen.

Ook schrijft de club: de afgelopen weken worden wij geconfronteerd met ongeregeldheden in en rondom het stadion. Een situatie die wij als club onwenselijk vinden en die jij als voetbalsupporter ook niet wilt. Het zorgt voor een gevoel van onveiligheid en het zorgt ervoor dat onze club gedupeerd wordt met geldboetes. Ook zorgen deze ongeregeldheden ervoor dat jij als supporter van jouw club steeds meer last hebt van allerlei beperkende maatregelen die genomen moeten worden.

Juist in deze pittige tijd, kunnen wij als club elke vorm van positiviteit gebruiken. Denk aan het prachtige initiatief van onze supporters aan het begin van de coronapandemie. Zij gaven op fantastische wijze steun en support aan de hulpverleners van onder andere het ziekenhuis, waardoor wij als club op een prachtige manier positief in het nieuws kwamen. Juist nu, hebben wij die positiviteit weer hard nodig.

Vandaar de oproep: PEC Zwolle-supporters, wees daarom verstandig en blijf zaterdag thuis! Hoe frustrerend de situatie ook is, naar het stadion komen maakt dat er niet beter op.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen