Kirsten Wild koningin van de wielerpiste

De Zwolse koningin van de wielerbaan: Kirsten Wild
De Zwolse koningin van de wielerbaan: Kirsten Wild
Foto: Eigen foto

ZWOLLE/APELDOORN – Kirsten Wild zal er ongetwijfeld over hebben gedroomd: drie gouden medailles op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Dromen kunnen uitkomen en zelfs met een zilveren randje. Drie keer goud en een keer zilver pakte koningin Kirsten op de wielerbaan van Apeldoorn.

Zwolle kan haar koningin binnen gaan halen. En die koningin heet Kirsten Wild. Op zondag deed ze in de puntenkoers wat ze al twee keer eerder flikte: de gouden titel en dus de wereldtitel op haar naam schrijven. Inmiddels heeft ze drie regenboogtruien in de kast liggen. Eerder flikte ze het ook al op het omnium en de scratch.

Puntenkoers

Kirsten Wild bemoeide zich vanaf de eerste meters met de kop van de wedstrijd en het pakken van de punten. Ze streed al bij de eerste sprint vol mee om de punten, kwam bij vijf sprints als eerste over de streep en sloot de koers af met zes punten voorsprong op de Amerikaanse Jennifer Valente. Titelhoudster Elinor Barker probeerde twee keer weg te komen, maar de Britse kwam niet verder dan een halve ronde. Marianne Vos was in 2008 de laatste Nederlandse wereldkampioene op de puntenkoers.

Sportvrouw

Al vroeg dit jaar is misschien de sportvrouw van het jaar al bekend. Tenminste voormalig schaatster Renate Groenewold schreef het op twitter.

Ok mensen, ik nomineer bij deze @kirsten_wild voor sportvrouw van het jaar! Wat ongelooflijk stoer en sterk gereden zeg! Wereldtitel nummer 3 @wkbaanapeldoorn 🥇🥇🥈🥇

Maar er is nog een Zwolse die zich nadrukkelijk met deze nominatie gaat bemoeien: dat is Anna van der Breggen. Dit weekeinde won ze op imposante wijze de Strade Bianchi. Vorig seizoen liet ze al zien dat ze klassieker na klassieker kon winnen, zelfs binnen een week drie zeges. Kortom: die strijd is nog lang niet beslist. Het wegseizoen is nog maar net begonnen.

Lees ook:

Zilveren Kirsten Wild en Amy Pieters

Kirsten Wild pakt wereldtitel op het Omnium

Kirsten Wild pakt wereldtitel op de scratch

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen