Özgür M. langer vast na moord op Peter Bloemink

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Foto: Google Maps

De 42-jarige Özgür M. blijft langer vastzitten na de moord op Peter Bloemink, woensdag op de parkeerplaats van de Aldi in Zwolle. M. werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel. Er is besloten dat hij in beperking blijft en het voorarrest wordt met twee weken verlengd.

Özgur M. schoot woensdag Peter Bloemink neer nadat hij eerst de SUV klemreed en een groot aantal kogels afvuurde op de 44-jarige Zwollenaar. M. schoot tenminste zes kogels door de voorruit en Bloemink bezweek aan deze aanval. M. liep naar huis en werd daar opgepakt door de politie.

Hij schoot minstens zes kogels door de voorruit van de SUV. Bloemink bezweek achter het stuur van de auto aan zijn verwondingen. M. nam gelijk de benen maar werd korte tijd na de schietpartij in zijn kraag gevat door de politie.

De impact van de schietpartij op het parkeerterrein van de Aldi in Zwolle was enorm. Op het moment dat Özgür M. de kogels afvuurde waren er veel mensen rondom de supermarkt aanwezig. Slachtofferhulp is ingezet om in gesprek te gaan met mensen die aanwezig waren bij de liquidatie. Ook medewerkers van de politie, Travers Welzijn en Sociaal wijkteam Zwolle waren aanwezig op de parkeerplaats van de Aldi aan de Rijnlaan in de wijk Aa-landen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen