Liquidatie lijkt het trieste einde van een jarenlange vete

Foto: redactie

De vraag die rijst na de dodelijke schietpartij bij de Aldi in Zwolle hoe het tot zover heeft kunnen komen. Een 42-jarige Zwollenaar Ozgur M. reed de auto van een 44-jarige plaatsgenoot klem door de auto van opzij te rammen en daarna zes pistoolkogels door de autoruit te schieten. Voor het slachtoffer was er geen ontkomen aan. De reden zou wellicht kunnen liggen in een kinderruzie tussen de twee zoons. Dit blijkt uit een analyse van 1Zwolle,

Even de feiten van de fatale schietpartij, gisteren in de namiddag. Het slachtoffer, de directeur van een beveiligingsbedrijf, werd geramd door de auto van de verdachte schutter en daarna zijn zes schoten door de voorruit afgevuurd. Het slachtoffer was kansloos omdat zijn auto klem was gereden. De verdachte 42-jarige Zwollenaar liep vervolgens naar zijn huis aan de Welle waar hij wordt aangehouden. Het wemelde in de wijk Aa-landen van de hulpdiensten. Brandweer, ambulance en heel veel politieagenten werden opgetrommeld, zowel bij de Aldi aan de Rijnlaan als bij het huis van de verdachte, de 42-jarige M.

Rechtbank

De twee mannen stonden half februari voor de rechter omdat ze al eerder mot met elkaar hadden. Dit naar aanleiding dat de mannen ruzie hadden gekregen wat leidde tot enkele rake klappen. M. vertelde in de rechtbank dat er al langer sprake was van onenigheid tussen de beide mannen. Aan dit conflict ging een kinderruzie aan vooraf waardoor de beide mannen in onmin met elkaar leefden. M. verweet de beveiligingsdirecteur dat hij werd gestalkt. Er was een bemiddelingstraject, waarvan M. zei dat het vriendjespolitiek was.  Een jaar geleden ontplofte zwaar vuurwerk bij de woning van M. Vervolgens ontstond het verkeersconflict en nu dus liquidatie.

Schoolruzie

De oorzaak van het conflict lijkt te liggen in een scholierenruzie tussen de zoons van M en de beveiligingsman, zo’n twee jaar geleden. De gemoederen tussen de twee jongens zou hoog op zijn gelopen, maar toen de vaders zich er mee gingen bemoeien laaide het vuur nog verder op en escaleerde conflict het gaandeweg met een noodlottig einde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen