Niets verdachts aangetroffen bij een verdachte situatie aan de Van Pallandtmarke

Foto: Politie NL

Politie Overijssel meldde vanmorgen: We zijn op dit moment met meerdere eenheden aan de van Pallandtmarke in Zwolle in verband met een melding van een verdachte situatie. De straat is afgezet.

Wat er precies aan de hand was is niet bekend, wel is het onderzoek inmiddels afgerond en er is niets verdachts aangetroffen. Volgens RTV Oost waren meerdere eenheden van de politie waren ter plekke. Een officier van dienst die ter plekke was, meldde dat de actie zich richtte op een rode auto in de straat. De melding was volgens deze officier van dienst serieus genoeg om de straat af te sluiten. Dat wordt bevestigd door een woordvoerder van de politie. Zij wil echter niks kwijt over de aard van de melding omdat er niks verdachts is aangetroffen.  De straat is daarom weer vrijgegeven.

Volgens 1Zwolle ging het om een mogelijk explosief waarnaar is gezocht. De aard van de melding was dusdanig dat de politie besloot geen enkel risico te nemen. Dat zegt de officier van dienst van de politie ter plaatse. De omgeving werd afgezet en een explosievenverkenner deed onderzoek bij een geparkeerde rode auto en bij een aantal woningen. Ook werden een explosievenspeurhond en een robot ingezet.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen