Vanuit heel Zwolle meldingen over vuurwerk

Er komen tal van meldingen over vroegtijdig afgestoken vuurwerk in Zwolle
Er komen tal van meldingen over vroegtijdig afgestoken vuurwerk in Zwolle
Foto: Eigen foto
ZWOLLE – De Zwolse politie heeft de handen vol aan het afrennen van alle vuurwerkmeldingen. Vanuit de hele stad komen de meldingen binnen.

Een aantal mensen kan zich niet houden aan de regels die er zijn voor het afsteken van vuurwerk en knallen al een paar dagen rond door de stad. Er zijn buurtgenoten die zich hier aan storen, maar ook voor huisdieren is het geen lolletje.

Extra eenheden

De politie gaat langs de locaties waar vuurwerkoverlast is gemeld. Hiervoor zijn de dagen voor de jaarwisseling extra eenheden in dienst. De agenten proberen de knallers te onderscheppen en eventueel hun vuurwerk in beslag te nemen. Minderjarigen worden doorverwezen naar Bureau Halt.

In het algemeen wordt aan de afstekers van het vuurwerk gevraagd rekening te houden met de buurt. Het vuurwerk mag officieel pas worden afgestoken op zondag 31 december vanaf 18.00 uur.

Goudplevierstraat

Op social media was de politie net zo druk, in dit geval om meldingen die Zwollenaren doen te kunnen beantwoorden. In een aantal gevallen ging de politie ook daadwerkelijk ter plaatse, onder andere aan de Goudplevierstraat in Stadshagen. De rust keerde na het bezoek weer terug, zo is te lezen in de reacties naar de politie.
Officieel mag vuurwerk pas worden afgestoken op oudejaarsdag vanaf 18:00 uur ’s avonds. De ervaring leert dat veel mensen toch eerder hun vuurwerk afsteken, tot ongenoegen van buurtgenoten die melden dat hun kinderen er niet van kunnen slapen en huisdieren onrustig worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen