ProRail voert groot onderhoud uit aan spoor tussen Zwolle en Deventer

Het vertrek van de trein van Zwolle naar Olst. Volgende week rijdt de trein niet
Het vertrek van de trein van Zwolle naar Olst. Volgende week rijdt de trein niet
Foto: Still video SGMm1994

Wie met de regelmaat met de trein tussen Zwolle en Deventer gaat weet het inmiddels wel, maar de incidentele reiziger kan voor verrassingen komen te staan. In de herfstvakantie rijden de treinen niet en worden passagiers met bussen vervoerd. Reistijd is een uurtje extra.

ProRail voert vanaf 23 oktober groot onderhoud uit aan het spoor en een tiental overwegen tussen Zwolle en Deventer. Er rijden daarom bussen in plaats van treinen. Tussen station Deventer en station Olst zijn er grootschalige spoorvernieuwingswerkzaamheden . Prorail brengt nieuw spoorgrind en dwarsliggers aan. Aan de zuidkant van station Olst vernieuwt men twee wissels en aanliggende sporen. Daarnaast worden tussen Olst en Zwolle een tiental spoorwegovergangen aangepakt.

Herfstvakantie

Om hinder te beperken wordt er in de herfstvakantie (van 23-29 oktober) gewerkt. Doordat het vakantie is zijn er minder reizigers, met uitzondering van de vaste treinreizigers die bijvoorbeeld in Olst opstappen en via Zwolle naar Lelystad reizen. Zij zullen moeten kiezen voor ander vervoer naar Zwolle. Deze grootschalige werkzaamheden hebben gevolgen voor treinreizigers, weggebruikers en omwonenden van het spoor. Een grondige en zorgvuldige aanpak nu voorkomt bovendien problemen en spoedreparaties in de toekomst waardoor de betrouwbaarheid van de treinreizen stijgt. Met dit onderhoud zorgt ProRail voor veilig en betrouwbaar treinverkeer en dat is winst.

VIDEO: Reis mee met de trein van Zwolle naar Olst gezien vanuit de cabine

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen