Tien dagen verkeershinder in Zwolle op de A28, Spoolderplein en de IJsselallee

Foto: Gemeente Zwolle

Het autoverkeer is gewaarschuwd. Er is flinke verkeershinder  op de A28, het Spoolderplein en de IJsselallee. Dit duurt tien dagen, van 15 tot en met 25 augustus.

Ook deze zomer wordt er weer aan de weg gewerkt. Vooral de vakantieperiode is reden om wegen flink aan te pakken en deze van goede kwaliteit te houden. Op de A28, het Spoolderplein en de IJsselallee zijn de werkzaamheden van 15 tot 25 augustus. Het asfalt wordt vervangen en er worden nieuwe markeringen aangebracht. Dit gebeurt tegelijk om de verkeershinder zo kort mogelijk te maken.

IJsselallee

Van 15 tot en met 22 augustus wordt er gewerkt aan de Spoolderbergweg en de IJsselallee. Op dinsdag 15 augustus vanaf 6.00 uur is de IJsselallee afgesloten vanaf het Spoolderplein tot en met de Spoolderbergweg in de rijrichting Almelo. Deze werkzaamheden duren tot en met dinsdag 22 augustus 18.00 uur. .De IJsselallee vanuit Zwolle richting A28 blijft bereikbaar tot vrijdag 18 augustus 18.00 uur. Het doorgaand verkeer richting Zwolle-Zuid/Almelo wordt omgeleid via A28 afrit Noord, Ceintuurbaan, Oldeneelallee en vice versa. Lokaal verkeer wordt via diverse ontsluitingswegen omgeleid. De Spoolderbergweg is van vrijdag 18 augustus 17:00 uur weer open en de IJsselallee is op dinsdag 22 augustus 05.00 uur weer open.

Spoolderplein Zuid

Van 18 augustus tot 22 augustus is het Spoolderplein, het verkeersplein bij A28-afslag Zwolle-Zuid, in fases dicht voor verkeer. Aan het Spoolderplein wordt in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uitgevoerd. Deze onderhoudswerkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De 1e fase start vrijdag 18 augustus om 6.00 uur, vanaf dat moment is de afrit Zwolle-Zuid richting Almelo/Hasselt/Genemuiden afgesloten inclusief het gedeelte Spoolderplein ten zuiden van de A28. Deze fase duurt tot en met dinsdag 22 augustus. Het doorgaand verkeer richting Almelo wordt omgeleid via de A50/A1, doorgaand verkeer richting Hasselt/Genemuiden wordt omgeleid via A28/afrit Nieuwleusen. Lokaal verkeer wordt omgeleid via diverse ontsluitingswegen.

Spoolderplein Noord

Vanaf dinsdag 22 augustus tot vrijdag 25 augustus zal het gedeelte Spoolderplein ten noorden van de A28 gestremd zijn in verband met groot onderhoud. Gedurende deze fase 2 zal doorgaand verkeer richting Zwolle-Zuid/Hattem/Hanzeland worden omgeleid via A28 afrit Noord, Ceintuurbaan, Oldeneelallee en IJsselallee.

Werkzaamheden A28

Rijkswaterstaat voert in augustus en september meer werkzaamheden uit op de A28 tussen Amersfoort en Zwolle. Van maandag 28 tot en met donderdag 31 augustus wordt er gewerkt tussen Zwolle-Zuid en knooppunt Hattemerbroek. En op dinsdag 19 september is het stuk tussen ’t Harde en Hattemerbroek aan de beurt.

Omleidingen

De omleidingen staan aangegeven op borden boven en langs de weg. Het advies is een reis van tevoren te plannen en rekening te houden met extra reistijd. Doorgaand verkeer richting de IJsselallee wordt omgeleid via de A28 – afrit Zwolle Noord – Ceintuurbaan – Oldeneelallee en vice versa. Busmaatschappijen gaan een aangepaste route rijden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen