Gevaarlijkste fietspaaltje van Zwolle verplaatst en is mogelijk nog gevaarlijker geworden

De nieuwe plek van het gevaarlijkste fietspaaltje
De nieuwe plek van het gevaarlijkste fietspaaltje
Foto: Fietser Zwolle

Het gevaarlijkste fietspaaltje van Zwolle, bij de Wijthmenerplas, is niet verwijderd, maar verplaatst en is zo mogelijk nog gevaarlijker geworden. Het fietspaaltje stond voorheen verscholen achter een boom aan het Hoeksererfpad, maar is nu een vijftal meter verplaatst voor het wildrooster. Om het nog lastiger te maken zijn er drie paaltjes die een snelle doorgang belemmeren.

Wie met een bakfiets of op fietsen met forse fietstassen het fietspad rondom de Wytmenerplas neemt komt het verplaatste fietspaaltje tegen. Niet meer verscholen achter een boom, maar midden op het fietspad voor een wildrooster. Het is een raadsel waarom het fietspaaltje is verplaatst en dat de doorgang uiterst smal is gemaakt. Daarbij strookt het ook niet met het beleid om fietspaaltjes in Zwolle te verwijderen.

Er is geen reden te bedenken waarom dit fietspaaltje midden op het fietspad gezet is. Twee paaltjes aan de zijkant van het fietspad was voldoende geweest, mocht een automobilist het in zijn of haar hersens halen om het fietspad op te rijden, wat op zich al onwaarschijnlijk is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen