Zwolle start met het verwijderen van fietspaaltjes

Op zo'n 50 plekken worden fietspaaltjes verwijderd
Op zo'n 50 plekken worden fietspaaltjes verwijderd
Foto: Fietser Zwolle

Zwolle gaat van start met het verwijderen van de vermaledijde fietspaaltjes. Afgelopen maanden is een inventarisatie gedaan waar ook de Fietsersbond een bijdrage aan heeft geleverd. Het gaat om ongeveer 50 locaties waar in het verleden palen en/of obstakels zijn geplaatst om gemotoriseerd verkeer te weren.

De rood-witte paaltjes die soms aan het begin van fietsroutes staan of middenin fietspaden, vaak om te voorkomen dat auto’s de fietspaden in kunnen rijden, worden op maar liefst vijftig plekken verwijderd. Die paaltjes waren regelmatig de oorzaak van fietsongelukken. Vandaar dat de gemeente nu start met het weghalen en opruimen ervan. Met verkeersborden is duidelijk dat de straat ook alleen voor fietsverkeer bedoeld is en handhaving gebeurt op de reguliere wijze.

Groot nadeel van deze obstakels is dus dat fietsers er tegenaan kunnen rijden en hierdoor ernstig gewond kunnen raken. Zo’n zestig procent van alle fietsongevallen is eenzijdig.

Zwollenaren kunnen ook zelf locaties aandragen waar een hinderlijk paaltje staat. Dat kan via het emailadres [email protected]. Vervolgens wordt beoordeeld of het geschikt is om de fietspaaltjes te verwijderen.

De eerste locatie waar het eerste paaltje wordt verwijderd is aan de Jofferenlaan

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen