Zwollenaar Wim Schotanus trending op twitter over ingezonden brief over ‘onze’ Sifan Hassan

De ingezonden brief van Wim Schotanus
De ingezonden brief van Wim Schotanus
Foto: Twitter

Zwollenaar Wim Schotanus is trending topic op twitter. Dit naar aanleiding van zijn ingezonden brief in Trouw waar hij de beheersing van de Nederlandse taal van hardloopster Sifan Hassan bekritiseert. Met name door aanhalingstekens te plaatsen bij het woord ‘onze’ stelt hij het Nederlanderschap van de atlete ter discussie.

Op twitter laait de discussie op over de woorden van Schotanus. Racisme ligt op de loer, volgens veel mensen. Het is zonder twijfel dat Sifan Hassan drie medailles voor Nederland heeft gewonnen en dit op uitzonderlijke wijze. Waar Schotanus haar Nederlanderschap ter discussie stelt is het voor de meeste twitteraars geen enkel probleem dat Hassan is geboren in Ethiopië, in Nederland liefdevol is opgegroeid en nu in de oranje kleuren hardloopt. Ook Abdi Negeeye, zilver op de marathon, loopt in het oranje en is geboren in Somalië. De achterliggende vraag is natuurlijk wanneer is iemand Nederlander. De link is snel gelegd met Koningin Maxima (geboren in Argentinië).

  • Statement redactie: de redactie van Zwolle Nieuws wil geen onderdeel worden van een discussie over racisme. Daarom houden wij ons bij de feiten zonder oordeel.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen