Olympische medaillewinnaars Anna van der Breggen en Kirsten Wild nog een keer in Zwolle te zien

Fietsburgmeester Marijn de Vries is trots op haar twee stadsgenoten
Foto: Gemeente Zwolle

Trots stonden Anna van der Breggen en Kirsten Wild in Tokyo met de bronzen Olympische  medaille om de nek. Op woensdag 25 augustus staan de twee Zwolse toppers aan de start van de tweede etappe van de Simac Ladies Tour.

Van der Breggen won de medaille met de tijdrit en Kirsten Wild op het onderdeel Omnium op de baan. De twee trotse winnaars van de laatste Olympische Spelen zijn dus nog een keer te zien in Zwolle voor ze met de actieve wielersport stoppen. Speciaal voor Van der Breggen en Wild heeft de Simac Ladies Tour een rit bedacht van Zwolle naar Hardenberg.  Organisator Thijs Rondhuis zegt: “Anna van der Breggen en Kirsten Wild hebben veel betekend voor het Nederlandse wielrennen en sportief met ritzeges en podiumplaatsen in het eindklassement ook hun sporen verdiend in onze ronde. De inwoners van Zwolle, Hasselt en de wijde regio krijgen nu de gelegenheid deze twee rensters nog een keer in actie te zien en nog een keer met een applaus of toejuiching hun waardering te laten blijken.”

Zowel Anna van der Breggen als Kirsten Wild zetten een punt achter een succesvolle wielercarrière en wat is er mooier dan een rit van Zwolle (geboorteplaats van Anna van der Breggen) naar Hardenberg, onder de rook van Almelo waar Kirsten Wild het levenslicht zag.

Het startschot van deze etappe klinkt op 25 augustus om 11.00 uur op het Rodetorenplein in Zwolle. De rensters vertrekken voor hun 135 kilometer lange etappe richting Hasselt, waar Anna van der Breggen opgroeide. Via de Lichtmis en Ommen wordt vervolgens Hardenberg bereikt, waar nog twee plaatselijke lussen worden verreden voordat er gefinisht wordt op de Europaweg.zege Anna van der Breggen

Anna van der Breggen is momenteel de regerend wereldkampioen op de weg en in de tijdrit en won vijf jaar geleden de olympische wegtitel in Rio de Janeiro. Op haar erelijst prijken alle grote wielerwedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, het NK en EK, de Giro voor vrouwen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Bij de laatste Olympische Spelen won ze brons in de tijdrit op de weg.

Kirsten Wild verdiende haar sporen op de weg met klassieke zeges in onder meer Gent-Wevelgem de Prudential Ride London en Brugge-De Panne. Bovendien won ze tien ritten in de Simac Ladies Tour. Op de piste heeft de Zwolse wereldtitels op onder meer het omnium, de madison en de scratch behaald. Bij de laatste Olympische Spelen won ze brons op het onderdeel Omnium op de baan.

Fietsburgemeester

Natuurlijk ligt hier een schone taak voor de Zwolse fietsburgemeester Marijn de Vries. In juni werd ze geïnstalleerd om het fietsen in Zwolle te promoten. Zwolle heeft als stad grote ambities om een echte fietsstad te gaan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden