Zwolse Lotte Manuel debuteert met de gedichtenbundel Nevel en beschrijft de terugkeer naar zichzelf

Debuterend dichteres en schrijfster Lotte Manuel
Debuterend dichteres en schrijfster Lotte Manuel
Foto: Eigen foto

Het is haar debuut, maar wel op een diepzinnige manier. Lotte Manuel (2003) beschrijft op een volwassen manier de ’terugkeer’ naar haarzelf: ”Omdat ik de dingen waar ik nu heel blij van word vroeger ook al deed.”

Soms loop je in je leven door dichte nevel en weet je niet waar de weg je leidt. Je ziet niets om je heen en je hebt geen houvast. ”Tot je bij jezelf naar binnen kijkt en daar alles vindt wat je nodig hebt”, zegt Lotte Manuel uit eigen ervaring.

De gedichten in Nevel verwoorden het groeiproces dat ze heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Door terug te keren naar wie ze eigenlijk altijd al is geweest, heeft ze de kracht gevonden om het leven met open armen tegemoet te gaan. Angst heeft plaatsgemaakt voor dankbaarheid. Iedere dag is nu een cadeautje. Als een bloem die opengaat, zo groeit Lotte in deze gedichten.

Lotte zegt: ”Het groeiproces is in die zin een terugkeer, omdat ik erachter kwam dat ik de dingen waar ik nu heel blij van word om te doen vroeger ook al deed. Alleen had ik me daarvan afgewend door allerlei omstandigheden waardoor het eigenlijk alleen maar minder goed met me ging. Hierdoor kreeg ik te maken met onrealistische angsten, paniekaanvallen en problemen met eten. Gaandeweg maakte ik dingen mee waardoor alles stukje bij beetje werd opgehelderd. Dat betekent niet dat alles nu altijd makkelijk gaat, maar wel dat ik nu de ‘middelen’ heb om in het licht te blijven, om het op deze manier te verwoorden.”

”Zoals het werd gezegd in de Canadese serie Heartland: Be brave enough to let the light in.”

”Wat ik de lezer vooral wil meegeven in Nevel is acceptatie van waar je nu staat en vertrouwen in het feit dat alles vóór jou gebeurt en ten goede kan veranderen. Ik denk wel dat dit ook enige inspanning van jezelf vergt. Want ik geloof dat er altijd een kiertje is waar licht doorheen komt. Of je door die deur gaat, dat is aan jou. Dit blijft ook een reminder voor mezelf”

Lotte Manuel (2003) is opgegroeid in Zwolle. Al van jongs af aan houdt ze ervan om creatief bezig te zijn. Schrijven, tekenen, fotograferen, muziek maken, dansen: dichten is een van de vele hobby’s van Lotte. Haar passie voor het leven, de natuur en creativiteit maakt dat ze haar verhaal graag wil delen. Ze hoopt dat ze, door zichzelf te laten zien, iets voor anderen kan betekenen.

Nevel – Groeien in gedichten
Lotte Manuel
Aantal pagina’s: 88
ISBN: 9789464315295 Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 16,99 Uitvoering Paperback, inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Te bestellen bij Boekscout 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen