Huizen, straten, wijken kleuren oranje: hoe oranje wordt Zwolle met het EK-voetbal?

Welke straat kleurt net zo oranje als de Javastraat?
Welke straat kleurt net zo oranje als de Javastraat?
Foto: Ivy Bunink

Het dan eindelijk zover: het EK voetbal begint. Ein-de-lijk weer eens mét het Nederlands elftal, met ‘ons’ Oranje. In Zwolle zijn tal van huizen, straten en soms hele wijken bezig om hun voorliefde voor het Nederlands elftal te steunen. Vraag is: wat is de meest oranje straat van Zwolle?

Zondag om 21.00 uur zit iedereen aan het beeldscherm gekluisterd als de elf Oranjemannen het op gaan nemen tegen Oekraïne. En dat is na zeven jaar weer het geval dat Oranje deelneemt aan een groot toernooi. Iedereen herinnert zich nog wel de successen bij het WK in Brazilië. Voor het EK is het langer geleden. Het is te hopen dat de successen beter worden dan in 2012 toen er weinig te juichen viel.

In ieder geval aan de fans zal het niet liggen. Er zijn kilometers vlaggetjes, wimpels en oranje doek gehaald om de straten oranje te laten kleuren. Het bier is besteld en de chips, nootjes en andere lekkernijen komen zondagavond op tafel om met de buurt voetbal te gaan beleven. Naar mate Nederland verder in het toernooi komt wordt de oranjekoorts alleen maar groter.

Wedstrijden Nederland

zo. 13 juni, 21.00 uur: Nederland– Oekraïne
do. 17 juni, 21.00 uur: Nederland-Oostenrijk
ma. 21 juni, 18.00 uur: Macedonië-Nederland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen