Het Handelshuys moet een nieuwe schwung geven aan Zwolse binnenstad

Het toekomstige Meerminneplein
Foto: Junco/De Zwarte Hond

Als het aan projectontwikkelaar Junco ligt gaat met het Handelshuys het Broerenkwartier flink op de schop. Daar waar nu het verlaten pand van Hudson’s Bay krijgt een metamorfose van jewelste. Het plan is om horeca terug te brengen, winkels en daarbij wordt het historische stratenplan teruggebracht. Verder krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte.

Het motto voor Het Handelshuys is om de binnenstad ‘te repareren’. Samen met ontwerpburo De Zwarte Hond zijn plannen gemaakt die het hele gebied op de kop gaan zetten en er een flinke upgrade aan geven. Het leegstaande pand van Hudson’s Bay en omgeving wordt een multifunctioneel complex waar wonen, winkelen, boodschappen doen, eten en drinken en verblijven prettig samengaan. Een ontwikkeling die weer levendigheid brengt

Op de plek waar tot 1965 de Michaëlskerk stond, staat nu het voormalige warenhuis van Hudson’s Bay. Sinds 1 januari 2020 staat het gebouw leeg. In het najaar van 2020 heeft Junco het gebouw aangekocht. Het doel is een herontwikkeling die bijdraagt aan het “upgraden” van de binnenstad.

Junco gaat op 7 april samen met De Zwarte Hond het plan toelichten aan de omwonenden, ook om de reacties en meningen van omwonenden te peilen. Het project bevindt zich nog in de ontwerpfase, het is de bedoeling om voor het einde van het jaar de nodige procedures af te ronden en volgend jaar te starten met de sloop en nieuwbouw.

Voor meer informatie over Junco, zie website www.junco.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden