En dat is zes: Anna van der Breggen, koningin van de Muur van Huy, zegeviert weer

Anna van der Breggen
Foto: Redactie

En dat is zes: in haar trui van wereldkampioen zegevierde Anna van der Breggen voor de zesde keer op de Muur van Hey, het toetje van de Waalse Pijl. De Zwolse lijkt onverslaanbaar.

En weer boekt Anna van der Breggen een zege. En wat voor eentje: de Waalse Pijl. Het is de zesde in het Waalse land en dit jaar rijgt ze overwinningen aaneen. Ze won de Giro Rosa, werd twee keer wereldkampioen en in haar nieuw verworven truitje reed ze weer naar de zege. Het is de eerste in de drieluik Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik (zondag) en de Amstel Goldrace (10 oktober) waarin Anna van der Breggen al jaren schittert. Ze lijkt op weg om de triple van 2017 te evenaren. Toen won ze alle drie races op rij.

Koningin

Met zes zeges op rij is Anna van der Breggen de ongekroonde koningin van de Muur van Huy. Het steile kreng aan het einde van de Waalse Pijl en een zege is weggelegd voor de renners die net iets extra’s kunnen brengen zoals Alejandro Valverde, Philippe Gilbert, Davide Rebbelin en Julian Alaphilippe. Maar met het aantal zeges klopt Anna van der Breggen ze allemaal.  Het is een kwestie van de juiste timing.

Afwachten

En de timing was perfect. ”Ik heb gewacht tot bord van 150 meter om voluit te gaan”, zegt Anna van der Breggen. Ze had enorme tegenstand van Demi Vollering, die te vroeg aanging. Cecilie Uttrup Ludwig sloop mee en wist als tweede te finishen.

Geheimen

Als geen ander kent Anna van der Breggen de geheimen van de  Chemin des Chapelles in Huy. Hij is slechts 1300 meter lang, maar een gemiddelde van 9.8 procent met oplopende stijgingspercentages van maar liefst 19 procent. Lang knokte Anna van der Breggen tegen de strijdende Demi Vollering maar wist in de laatste meters haar slag te slaan. 

Uitslagen Waalse Pijl

Resultaten Amstel Goldrace, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden