Koning viert verjaardag thuis maar begint met een korte boodschap en toost tot slot

Foto:

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane vieren Koningsdag maandag 27 april thuis op Paleis Huis ten Bosch. Zij zullen vanuit daar op het platform www.koningsdagthuis.nl aanwezig zijn.

De Koning zal rond 10.00 uur een korte boodschap uitspreken. Gedurende de dag worden beelden gedeeld van de viering van Koningsdag door het Koninklijk gezin middels televisie, de Nederlandse beeldbanken, berichten op de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis en dus ook het platform www.koningsdagthuis.nl. Om 16.00 uur sluit de Koning Koningsdag af door het glas te heffen tijdens de Nationale Toost.

Programma Koningsdag

06.19 uur
Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Om wat kleur te brengen in donkere tijden.

09.45-10.00 uur
Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur
Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen mensen het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. #Wilhelmus2020

10.10 uur
Felicitatie aan Zijne Majesteit Koning Willem Alexander

10.15 uur
Videoboodschap burgemeesters.
De burgemeesters kunnen hun eigen filmpje met felicitatie op www.koningsdagthuis.nl plaatsen.

16.00 uur
Nationale Toost.
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

Volg ook:

www.koninklijkhuis.nl
www.youtube.com/koninklijkhuis
www.facebook.com/hetkoninklijkhuis
www.twitter.com/koninklijkhuis
www.instagram.com/koninklijkhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen