Kampioenschappen streetfishing in Zwolse binnenstad

Streetfishing in Zwolle, zaterdag zijn er kampioenschappen
Streetfishing in Zwolle, zaterdag zijn er kampioenschappen
Foto: Still RTV Oost

De eerste Federatief kampioenschap streetfishing wordt zaterdag 29 februari gehouden in Zwolle. Er wordt gevist tussen 10.00 en 15.00 uur in het water van de binnenstad.

Het deelnemersveld bestaat uit zo’n 34 teams van twee mensen. De vissers verplaatsen zich rondom de binnenstad en het Almelose Kanaal. Het is een sport die inmiddels behoorlijk ‘hot’ aan het worden is omdat het een laagdrempelige manier van vissen is en wordt ook in Zwolle steeds populairder. De deelnemers wordt op het hart gedrukt geen overlast te veroorzaken bij de waterbewoners. Men mag bijvoorbeeld niet vanaf woonboten vissen. Wel zijn bruggen enorm populair onder de vissers omdat rondom bruggen veel plekken zijn waar roofvissen een schuilplaats zoeken.

Het grote voordeel van streetfishing is dat er weinig voor nodig is. Een hengel en wat kunstaas is voldoende. Het gaat de streetfishers vooral om het verplaatsen door de stad, gezelligheid en het zoeken naar de allerbeste visplekken. En die zijn er in Zwolle voldoende.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen