Extinction Rebellion houdt informatie- en discussieavond over klimaat en biodiversiteit

Wat is de laatste stand van zaken met betrekking tot het klimaat?
Foto: Extinction Rebellion

Extincion Rebellion houdt 25 juli een bijeenkomst over de actuele stand van zaken over het klimaat en de biodiversiteit aan het Fresiaplein 55 in Zwolle.

Elke dag zijn er nieuwe berichten in de media over de gevolgen van klimaatverandering hier en elders op de wereld. In mei kwam daar het VN-rapport bij over het momenteel aan de gang zijnde massale uitsterven van planten- en diersoorten. Extinction Rebellion heeft gastspreker Paul Hendriksen uitgenodigd om een overzicht te geven van de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek naar de crises rond klimaat en biodiversiteit. Geboren Zwollenaar Hendriksen is de afgelopen tien jaar nauw betrokken bij tal van regionale en landelijke duurzaamheids-initiatieven. Hij besloot in december ook XR Nederland te helpen oprichten.

De motivatie van Paul Hendriksen is zijn diepe bezorgdheid over de toekomst: “Heel veel wetenschappers zijn over klimaat en verlies aan biodiversiteit een stuk pessimistischer dan wat daarover naar buiten komt”, licht hij toe. “Als je tot je laat doordringen wat er aan de hand is, zie je dat overheidsbeleid momenteel danig tekort schiet in het veiligstellen van een leefbare toekomst.” Na het eerste, informatieve deel van de bijeenkomst is er vervolgens veel ruimte voor gesprek over wat burgers, overheid en bedrijfsleven daar aan zouden kunnen en moeten doen. De focus ligt daarbij op hoe dit er wat XR betreft in Zwolle uit zou moeten zien.

De toegang tot de bijeenkomst op 27 juli is gratis en begint om 19,30 uur. Meer informatie over deze en toekomstige activiteiten van XR Zwolle is te vinden op https://www.facebook.com/XRZwolle .

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden