Zwolle, Olé! Spaans festival op het Assendorperplein

Spaans temperament op het Assendorperplein
Foto: Eigen foto

Let’s get Spanish, de manier om de echte Spaanse cultuur te proeven deze zomer. Dat kan op 20 juli op het Assendorperplein met een Spaans festival waarbij het plein wordt omgetoverd in Plaza de Assendorp.

Zwolle heeft de laatste jaren veel Spanjaarden verwelkomd die hier gekomen zijn om te werken of te studeren. Bij een drietal van hen is het idee ontstaan om een Spaans festival te houden waar de Zwollenaren de gastronomie, muziek en cultuur van Spanje beter kunnen leren kennen. Het festival is voor alle leeftijden. De dag begint met verschillende gratis workshops voor jong en oud. Wil je flamenco leren? Pak dan nu de kans om mee te dansen en daarna een leuke voorstelling te bekijken. Leer je Spaans en wil je graag Spaanstalige mensen ontmoeten? Kom dan langs voor het taalcafé! Voor de kinderen zijn er activiteiten georganiseerd van 13.00 tot 15.30.

Fijnproevers

Voor de fijnproevers of degene die zin hebben in een lekkere Spaanse hap, kom naar de Assendorperplein om Spaanse lekkernijen te proeven waaronder vers gesneden serrano (been)ham, churros, tapas en paella. Benieuwd hoe paella wordt bereid? Vraag het aan de chef of kom een kijkje nemen in de keuken op het terras. De paella wordt geserveerd om 15.00 en 18.00. De echte sangria en de Spaanse wijnen ontbreken uiteraard niet op het festival!

Spaans temperament

De hele dag klinkt er Spaanse muziek over de speakers op het Assendorperplein, waarbij onder andere live muziek en live flamenco optredens worden verzorgd. Chari Benitez komt direct vanuit Spanje langs om te laten zien wat het echte Spaanse temperament is. Om 20.00 uur begint de afterparty met een Spaanse DJ. Daarnaast is er de mogelijkheid om te dansen tot 1:00 bij de Enk of simpelweg te chillen in de Ibiza Lounge. Het beste van alles is dat de entree voor het Spaans Festival gratis is. Zwolle, olé!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden