Uniek in de historie van EDON: vrouwen pakken het kampioenschap

Het vrouwenelftal: de kampioenen van EDON
Het vrouwenelftal: de kampioenen van EDON
Foto: Evert Smit

Het eerste vrouwenelftal van voetbalvereniging EDON is kampioen. De vrouwen van EDON pakten de titel in de vijfde klasse, nadat ze er vorig jaar al dichtbij waren.

Trainer/coach Han Hakkenberg: “Dit is uniek, in de rijke historie van ruim tachtig jaar EDON is dit de eerste keer dat een vrouwenteam kampioen is geworden. De race om het kampioenschap was lang spannend en ging tussen drie Zwolse ploegen: EDON, WVF en SVI. De trainingen op ons gezellige sportpark met het veld tussen de bomen werden goed bezocht. Het was een mooi jaar!”

Spannend jaar

Voor EDON is het kampioenschap van de vrouwen een kers op de taart. Het gaat weer goed met EDON. De club leek het een paar jaar geleden moeilijk te krijgen. De club moest plotsklaps stoppen met een eerste elftal bij de mannen. Het werd financieel ook spannender voor de kleine club, toen Enexis aangaf dat de club toch maar eens moest gaan betalen voor water en stroom. Maar de club herpakte zich. Naast het tweede en derde mannenteam, startte in het seizoen 2017/2018 het vrouwenelftal. Ook maakt het derde elftal nog een bescheiden kans op de titel, maar dit is niet meer in eigen hand.

Laatste wedstrijd

Vanmiddag om 14.30 uur wordt de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Tegenstander is Oene. Nog eenmaal stropen de vrouwen de mouwen op om dit succesvolle seizoen af te sluiten, maar het kampioenschap kan hen niet meer afgepakt worden. Deze zal na de wedstrijd gevierd worden in het Hof van EDON. De koosnaam voor dit nostalgische sportpark met haar vierkante doelpalen. Geschiedenis is geschreven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen