Diezerpoorters en bewoners Zeeheldenbuurt Wipstrik gaan in gesprek met de gemeente

Wijkwethouder William Dogger
Foto: Swollwacht

Bewoners van de Diezerpoort, Zeeheldenbuurt Wipstrik kunnen  zaterdag 9, 16 en 23 maart in de verhalenbus stappen om hun verhalen en ervaringen te vertellen over hun wijk. Met de titel Mijn Wijk Van Morgen organiseert de gemeente Zwolle wijkgesprekken op verschillende plekken in de wijk.

Hoe vindt u het wonen in uw wijk? Waarom bent u hier gaan wonen? En heeft u het hier naar uw zin? Wat heeft u de afgelopen jaren meegemaakt in de buurt? Hoe wilt u dat de wijk er in de toekomst uitziet?

In gesprek

Wijkwethouder William Dogger, Hanneke Valkeman wijkmanager, Florian van Dijk wijkbeheerder en opbouwwerkers van Travers Welzijn gaan met de bewoners in gesprek. Een tekenaar legt alle verhalen en antwoorden vast op een tekening. Ook voor kinderen is er gelegenheid om op hun manier over hun buurt te vertellen.

Waar en wanneer

De bus stopt op verschillende locaties en tijden. Deze informatie is te vinden op de pagina’s Mijn Diezerpoort van morgen en Mijn Wipstrik van morgen.

Bus gemist?

Bewoners die hun ervaringen en ideeën wel willen delen, maar niet kunnen instappen, kunnen een mail sturen naar [email protected]l. De wijkbeheerder legt dan contact met hen om de ideeën te bespreken en eventueel samen aan de slag te gaan.

Buurt voor Buurtonderzoek

Inwoners geven Zwolle het cijfer 8. Dat komt uit het Buurt voor Buurtonderzoek 2018. Inwoners geven ook verbeterpunten aan voor de hele stad, maar ook voor hun wijk en buurt. Wat goed gaat en we zo willen houden en de verbeterpunten zijn onderwerpen voor de wijkgesprekken.

Omgevingswet

In 2021 gaat de Omgevingswet in. De Omgevingswet gaat over de leef- en woonomgeving van iedereen. Daarom staat in de wet dat bewoners meer zeggenschap moeten krijgen over hun wijk en stad. In de wijkgesprekken geven bewoners hun wensen en ideeën aan voor de toekomst van Zwolle en voor hun wijk.

'

Reacties

article
20071
Diezerpoorters en bewoners Zeeheldenbuurt Wipstrik gaan in gesprek met de gemeente
Bewoners van de Diezerpoort, Zeeheldenbuurt Wipstrik kunnen  zaterdag 9, 16 en 23 maart in de
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/20071/diezerpoorters-en-bewoners-zeeheldenbuurt-wipstrik-gaan-in-gesprek-met-de-gemeente/
2019-03-07T23:26:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/07232604/Schermafbeelding-2019-03-07-om-23.28.40.png
Florian van Dijk, gemeente, gemeente Zwolle, Hanneke Valeman, Travers Welzijn, William Dogger, Zwolle
Gemeente, nieuws, Politiek