Roadblocks tegen hardleerse automobilisten bij Turfmarkt

Roadblocks bij Menistenbrug
Foto: Rein Tuininga

De hardleerse automobilisten die de sluiproute Turfmarkt gebruiken worden geconfronteerd met roadblocks. Al enige tijd is het verboden om met de auto over de Menistenbrug te rijden, maar massaal werd er doorgereden. Vandaar dat er ‘hardhandige’ maatregelen nodig zijn.

In juli 2017 werd de Menistenbrug afgesloten in verband met de verbouw van de watertoren. Na een klein jaar werd de brug weer opengesteld voor fietsverkeer en wandelaars en dat beviel zo goed dat de PvdA en GroenLinks vroegen om een permanente afsluiting van de brug. Met name diende het de verkeersveiligheid, zowel op en rond de brug als bij de Schoenkuipenbrug. Uit onderzoek is gebleken dat een afgesloten Menistenbrug inderdaad veiliger is voor het (fiets)verkeer.

Doorrijders

Borden voor verplichtte rijroute en afsluiting van de Turfmarkt mochten niet baten. Vanaf de Hanekamp werden auto’s verplicht om rechtsaf de Philosofenallee op te rijden en verboden om de Menistenbrug over te gaan. Vanaf de Bagijnesingel zag de automobilist een bord met doodlopende weg. Maar deze borden werden doodleuk genegeerd, met gevaarlijke situaties voor fietsers op de Menistenbrug. De doorrijdende automobilist krijgt dus nu te maken met roadblocks. Niet alleen op de weg, maar ook in de berm omdat aanvankelijk de automobilisten via het voetpad er langs reden.

Borden worden massaal genegeerd

 

Lees meer

'

Reacties

article
19553
Roadblocks tegen hardleerse automobilisten bij Turfmarkt
De hardleerse automobilisten die de sluiproute Turfmarkt gebruiken worden geconfronteerd met roadblocks. Al enige tijd
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19553/roadblocks-tegen-hardleerse-automobilisten-bij-turfmarkt/
2019-02-14T17:08:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/14170752/20190214_125416.jpg
Almelose Kanaal, automobilisten, Menistenbrug, negerren, road blocks, roadblocks, Schoenkuipenbrug, Turfmarkt
Gemeente, nieuws